Antena 3 CNN Politică Miniştrii PDL, acuzaţi de PSD de ?şmecherii? la concursurile pentru şefiile direcţiilor deconcentrate

Miniştrii PDL, acuzaţi de PSD de ?şmecherii? la concursurile pentru şefiile direcţiilor deconcentrate

Miniştrii PDL, acuzaţi de PSD de ?şmecherii? la concursurile pentru şefiile direcţiilor deconcentrate
Sursa foto: Valeriu Zgonea
22 Mai 2009   •   17:34

PSD şi PDL continuă să se contreze pe împărţirea conducerilor şefiilor deconcentrate. Ultimul semnal în lupta surdă pentru funcţii în teritoriu l-a dat vineri secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea. Social-democratul i-a imputat în special ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea că ar orchestra în defavoarea reprezentanţilor PSD concursurile pentru direcţiile aflate în subordine. Cu doar câteva săptămâni în urmă, PSD ameninţa la rândul său în coaliţie că-şi va pune miniştrii să pună piedici democrat-liberalilor la accederea în serviciile teritoriale pe care le controlau ca avertisment faţă de tergiversările numirii unor pesedişti în aparatul guvernamental central. Conform unor surse social-democrate, baronii locali care şi-au pus oameni de încredere în ministerele conduse de PDL dau semne de nervozitate nemulţumiţi că aceştia nu primesc atribuţii clare şi importante în cadrul acestor instituţii.

Zgonea:"Profesioniştii şi oamenii care ştiu meserie sunt la PSD"

Zgonea a cerut colegilor de guvernare să respecte protocoalele judeţene cu privire la nominalizarea membrilor PSD în anumite funcţii, el acuzându-i pe miniştrii PDL de dublu limbaj pe această temă.
"Îl rog pe ministrul Pogea şi pe miniştrii PDL care au un dublu discurs - şi între vorbe şi fapte e un drum foarte lung - să-şi ţină cuvântul şi să respecte toate protocoalele judeţene cu privire la nominalizarea membrilor PSD în anumite funcţii. Aşa cum PSD îşi ţine cuvântul în toate ministerele care sunt în responsabilitatea sa, sper ca şi domnul Pogea să înţeleagă acest mesaj şi toţi angajaţii săi. Rog frumos ca respectul şi profesionalimul, de care în declaraţii dau dovadă, să-l văd şi în fapte", a spus Zgonea, citat de Mediafax.
Secretarul general al PSD a menţionat că deţine "suficient" de multe dovezi, în special din zona ministrului Pogea, care ar atesta ideea că reprezentanţii PDL fac "şmecherii" la examene.
"Am suficient de multe semnale, în special din subordinea ministrului Pogea, cu privire la seriozitarea, în ghilimele, a reprezentanţilor domniei sale la examene. Şmecheria aia cu examenul în care mai vine o persoană de la PDL care, de fapt, e mai bună şi se pupă cu reprezentanul PDL în comisie, nu mai ţine în România anului 2009. Indiferent câte lansări fac ei, faptele sunt cele care vorbesc", a afirmat Zgonea.
Liderul social-democrat plusează apreciind că cei mai buni profesionişti în materie de finanţe s-ar regăsi la PSD.
"Dacă vrem ca această alianţă, acest ŤPact pentru Româniať să fie în folosul cetăţenilor, atunci (PDL, n.r.) să dea Cezarului ce-i al Cezarului. Profesioniştii şi oamenii care ştiu meserie sunt la PSD, să-i lase să aplice politica publică a Guvernului acolo unde aceste funcţii miştocărite şi ironizate în ultimii 18 ani în România aparţin PSD", a spus Zgonea.

Baronii PSD, nervoşi că secretarii lor de stat sunt trecuţi pe linie moartă în ministerele PDL
Potrivit unor surse social-democrate, unii lideri de partid mai sunt nemulţumiţi că o bună parte din oamenii lor numiţi în posturi de secretari de stat la ministerele controlate de PDL nu au primit nici până cum atribuţii clare şi un domeniu de activitatea precis. "La Transporturi de exemplu,Berceanu îşi bate joc de noi. Secretarul nostru de stat ascute creioane" ne-au declarat sursele citate. Omul cu pricina, Valentin Preda a fost desemnat secretar de stat la acest minister cu sprijinul organizaţiei PSD Constanţa condusă de Radu Mazăre şi Nicuşor Constatinescu.

Baronii social-democraţi au de gând să-i ceară preşedintelui PSD, Mircea Geoană să pună această problemă pe masa şedinţelor coaliţiei de guvernare. Nu întâmplător, Geoană se va deplasa în acest weekend la Constanţa pentru a pansa orgoliul aripii Constatinescu-Mazăre şi a se asigura de sprijinul lor pentru campania electorală a partidului, susţin sursele citate.

Cu câteva săptămâni în urmă, surse de cadrul PSD arătau că miniştrii PSD ar intenţiona să excludă oamenii din PDL la ocuparea posturilor serviciilor descentralizate aflate în subordinea lor ca răspuns la tergiversarea de către Emil Boc a unor numiri social-democrate în aparatul guvernamental central.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close