Antena 3 CNN Politică Ministrul Paleologu, avertizat cu demiterea de PDL

Ministrul Paleologu, avertizat cu demiterea de PDL

Ministrul Paleologu, avertizat cu demiterea de PDL
Sursa foto: Theodor Paleologu
04 Iun 2009   •   16:52

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu poate să renunţe la funcţie dacă nu-i convine politizarea instituţiei în conformitate cu regulile din Coaliţie, a declarat miercuri primvicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan. Cap de liste la europarlamentare, Stolojan l-a avertizat pe Paleologu să nu se mai plângă deoarece sunt mulţi în partid pregătiţi să-i ia locul la Cultură. Surse din PDL susţin că Paleologu nu mai este văzut bine în partid datorită puseelor de independenţă pe care le afişează în relaţia cu conducerea coaliţiei şi pentru că refuză numirea în fruntea unor direcţii şi instituţii subordonate a unor oameni susţinuţi politic de către partidele de guvernământ. Paleologu ar putea fi chemat la ordine după algeri dacă continuă să dea dovadă de aceeaşi atitudine, susţin sursele citate.
Cu doar două zile în urmă ministrul Culturii susţinea că persoane din PSD îl ameninţă cu schimbarea din post dacă nu îşi bagă minţile în cap.
"Poate să plângă cât vrea domnul Paleologu a acceptat să fie ministru într-un guvern în care două partide sunt relativ egale. Când crede că nu mai poate şi conştiinţa lui îi spune că nu e în regulă ceva, atunci poate face pasul înapoi şi sunt sigur că în PDL sunt foarte mulţi care doresc să devină ministrul Culturii", a spus Theodor Stolojan, la Realitatea FM.
Stolojan s-a arătat nemulţumit îndeosebi de referirile critice făcute de Paleologu cu privire la împărţirea funcţiilor din acest minister între PSD şi PDL. Paleologu a afirmat la rândul său la Realitatea FM, că social-democraţii l-ar dori debarcat din funcţie deoarece are rezerve foarte serioase faţă de principiul politizării unor instituţii de cultură. El a dat ca exemplu numirea lui Eugen Pleşca la direcţia de cultură a capitalei la propunerea liderului PSD Bucureşti Dan Marian Vanghelie.
Surse democrat-liberale susţin că nu numai social-democraţii sunt supăraţi pe Paleologu. Unii lideri din PDL sunt nemulţumiţi de ataşamentul prea făţiş afişat de ministru faţă de Cotroceni, dar şi de rezistenţa manifestată în numirea unor oameni susţinuţi politic pentru conducerea unor servicii deconcentrate. ?Ne creează probleme de imagine. El vrea oameni de cultură pentru toate direcţiile. De unde atâţia în politică?? susţin sursele citate, care nu exclud o eventuală chemare la ordine sau remaniere a lui Paleologu după alegerile europarlamentare dacă blocajul la nivelul serviciilor deconcentrate din domeniu va persista.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close