Antena 3 CNN Politică Ministrul Predoiu, convocat la raport în faţa parlamentarilor jurişti

Ministrul Predoiu, convocat la raport în faţa parlamentarilor jurişti

Ministrul Predoiu, convocat la raport în faţa parlamentarilor jurişti
Sursa foto: Catalin Predoiu
12 Mai 2009   •   15:34

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va fi invitat săptămâna viitoare să prezinte, în faţa Comisiilor juridice din cele două Camere, măsurile pe care le-a luat în privinţa problemelor sesizate de pre-raportul CE din februarie, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu-Duvăz
"Este o invitare a ministrului Justiţiei care să facă un raport în faţa Parlamentului - are această datorie - să răspundă în faţa Parlamentului ce a făcut în legătură cu problemele deschise, sesizate de pre-raportul din februarie. Deci ce a făcut până azi, pentru că raportul urmează să fie făcut în iunie. Deci să ne spună azi, să nu ne trezim atunci că raportul e prost sau să vedem că, pe surse, încep să apară tot felul de minuni", a declarat Duvăz într-o conferinţă de presă.
Social-democratul a precizat că ministrul Predoiu va fi invitat la cele două Comisii juridice marţea viitoare pentru a face un "raport la zi" în legătură cu subiectele care privesc reforma Justiţiei şi măsurile care au fost luate în această privinţă.
"Ministrul Justiţiei va fi invitat să facă un raport la zi ca să ştim şi să transmitem opiniei publice - şi interne şi europene - unde se află România, prin raportul ministrului, deschis în faţa Parlamentului. Ca să fie clar şi să ne asumăm răspunderile fiecare - acolo unde sunt neîmpliniri - şi să sesizăm acolo unde lucrurile stau mai bine, unde reformele s-au făcut. Să spună azi în faţa Parlamentului ce măsuri a luat. Noi am luat măsurile de care era nevoia din partea Parlamentului. Dânsul ce măsuri a luat? Procuratura ce a făcut dacă a avut acolo (în pre-raport, n.r.) puncte? CSM ce evoluţii are? Ministrul trebuie să spună", a subliniat Duvăz.
Convocarea ministrului Justiţiei la Parlament vine pe fondul unor informaţii vehiculate ăn mediile politice potrivit cărora ar exista riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close