Antena 3 CNN Politică Ministrul Stănişoară, convocat la audieri parlamentare pe tema scandalurilor din armată

Ministrul Stănişoară, convocat la audieri parlamentare pe tema scandalurilor din armată

Ministrul Stănişoară, convocat la audieri parlamentare pe tema scandalurilor din armată
Sursa foto: Mihai Stanisoara
03 Mar 2009   •   16:23

Mihai Stănişoară, ministrul Apărării, va fi audiat de către Comisia de apărare a Camerei, pentru a da explicaţii privind furtul de arme de la Ciorogârla şi recentele scurgerile de informaţii din cazul lui Floricel Achim.


Liberalul Adrian Scutaru a venit marţi cu această propunere în cadrul Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor. La idee s-au raliat şi social-democraţii Marian Săniuţă şi Eugen Bejinariu, interesaţi de recentele scandaluri care au zguduit armata. Audierea ministrului ar putea avea loc în intervalul 10-17 martie.


"Trebuie să aflăm de la ministru ce s-a făcut privind securitatea depozitelor de armament. În alt caz, avem nominalizaţi vinovaţii de către Parchet", a declarat.


Bejinariu nu a exclus posibilitatea înfiinţării unei subcomisii de anchetă în cazul în care audierea ministrului de resort va scoate la iveală informaşii grave.



Democrat-liberalii din comisie nu s-au arătat prea încântaţi de zelul colegilor de guvernare. "Abordăm chestiunea mult prea emoţional. Mi se pare hazardat şi periculos să-l audiem pe ministru pe nişte proceduri nefinalizate încă. Probabil nici domnia sa nu ştie toate detaliile", a apreciat deputatul PDL, Eugen Bădălan, pledând pentru o descindere prealabilă a comisiei la MapN pentru documentare. Şi colegul său de partid, Ştefan Pirpiliu s-a opus grabei unei asemenea audieri, avertizând asupra riscului existent cât timp ancheta judiciară nu a fost încă finalizată.



"Subiectul nu este unul emoţional. Pe lângă Ciorogârla şi cazul de spionaj, mor din nou tineri pe teatrele de operaţiuni şi trebuie să avem o discuţie referitoare la dotarea tehnică a armatei. Până acum vreo patru ani, exista o cutumă conform căreia Comisia era informată de către minister privind toate evenimentele importante din domeniu", a replicat secretarul comisiei, social-democratul Gheorghe Ana.



Deputaţii PSD au continuat să marşeze pe necesitatea audierii lui Stănişoară, ei susţinând că asemenea incidente de securitate pot decredibiliza armata pe plan extern, mai ales în relaţia cu NATO.


"Incidente de acest gen se petrec zilnic în toate armatele, inclusiv cele din NATO şi UE. Este un pic de exagerare să punem sub semnul întrebării relaţia cu NATO. Există proceduri standardizate pentru asemenea cazuri. Trebuie să abordăm problema fără mari emoţii pentru că înlăturarea şi developarea unor asemenea incidente pe cale emoţională strică", a reacţionat Bădălan.


Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close