Antena 3 CNN Politică Ministrul Stănişoară se apără: Armata nu ştia de firma în care era asociat Mircea Băsescu

Ministrul Stănişoară se apără: Armata nu ştia de firma în care era asociat Mircea Băsescu

Ministrul Stănişoară se apără: Armata nu ştia de firma în care era asociat Mircea Băsescu
Sursa foto: Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara
24 Aug 2009   •   17:38

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară (foto) începe să se apere în scandalul în care a fost implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Mircea Băsescu. După apariţia mai multor informaţii referitoare la acţionarii acestei firme, s-a născut supoziţia firească legată de informaţiile pe care serviciul secret al armatei îl deţinea în acest caz şi s-a ridicat problema dacă preşedintele Traian Băsescu a fost informat în acest caz. Iată că un comunicat de presă al MApN precizează că "Direcţia Generală de Informaţii a Apărării nu deţine date despre înfiinţarea firmei "Desintco", întrucât agentul economic nu şi-a exprimat interesul de a intra în raporturi comerciale sau de altă natură cu Ministerul Apărării Naţionale.(...) Un operator economic care îşi manifestă intenţia de a participa la procedurile de atribuire a unor contracte economice cu M.Ap.N., este verificat, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, pentru obţinerea pe cale legală a avizului de securitate industrială."

Citiţi comunicatul remis de MApN (pdf)

Ce uită să precizeze MApN

Totuşi, într-un material publicat anul trecut în Evenimentul Zilei şi reluat luni de Antena3.ro se precizează foarte clar că unul din actorii principali ai acestei afaceri, Aurel Cazacu, asociat cu Mircea Băsescu, era filat de multă vreme de contraspionajul militar.


AUREL CAZACU, FILAT DE CONTRASPIONAJUL MILITAR (Foto: evz.ro)



În consecinţă, chiar dacă nu au verificat firma Desintco, serviciile secrete ale armatei îl aveau totuşi în vizor pe acţionarul principal. De asemenea, în comunicatul MApN nu se fac precizări legate de manifestările de Ziua Marinei, unde MApN apare pe afişul unui eveniment alături de firmele care îi leagă pe acţionarii strânşi în jurul lui Mircea Băsescu.

MINISTERUL APĂRĂRII ŞI FIRMA NAVIGATOR DEVELOPMENT, PE AFIŞUL ACELUIAŞI EVENIMENT

Manager la firma "Navigator Development" este Romeo Oiţă, unul din acţionarii asociaţi cu Mircea Băsescu în firma "dubioasă", cum a numit-o preşedintele Traian Băsescu. Imediat după eveniment, la care a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu dar nu a participat, Mircea Băsescu, Romeo Oiţă şi Aurel Cazacu deveneau oficial parteneri de afaceri.

Mircea Băsescu, apropiat al afacerilor cu armament

Legat de implicarea fratelui preşedintelui în afacerile cu armament, locotenent-colonelul în rezervă Cornel Purcărea a declarat în exclusivitate la Antena 3 că Mircea Băsescu a asigurat utilajele unei afaceri cu muniţie. Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu susţine că muniţia de care vorbea Purcărea ar fi ajuns la Hezbollah, considerată a fi o organizaţie teroristă.

CORNEL PURCĂREA, DESPRE IMPLICAREA LUI MIRCEA BĂSESCU


Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu ştia de implicarea fratelui său într-o firmă "dubioasă" care făcea afaceri cu armament. Astfel, se presupune că ministrul Apărării şi serviciile secrete din Armată nu l-au informat pe şeful statului despre acest caz, iar cel mai vizat ar fi ministrul Mihai Stănişoară, care trebuie să gestioneze acest scandal. Primul pas a fost făcut prin comunicatul MApN, în care se susţine că Armata nu a ştiut de această asocierea lui Mircea Băsescu.

MIRCEA BĂSESCU, PRINTRE ACŢIONARII UNEI FIRME DE ARMAMENT


Citiţi comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mihai Stanisoara mircea basescu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close