Antena 3 CNN Politică Ministrul Stănişoară şi-a instalat un partener de afaceri într-un post la Ministerul Apărării

Ministrul Stănişoară şi-a instalat un partener de afaceri într-un post la Ministerul Apărării

Ministrul Stănişoară şi-a instalat un partener de afaceri într-un post la Ministerul Apărării
Sursa foto: mihai stanisoara
23 Ian 2009   •   13:55

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară şi-a plasat un partener de afaceri într-o funcţie-cheie din ministerul pe care îl conduce. Şi chiar dacă mapa profesională a subalternului este impecabilă la prima vedere, ziariştii de la Jurnalul Naţional arată încrengătura de firme şi interese care îi leagă pe Stănişoară şi noul secretar de stat, şef al Departamentului pentru Armamente, Aurel Lascu.
Relaţia dintre cei doi durează de ani buni, chiar de pe băncile facultăţii, dar au devenit din ce în ce mai strânse, când au devenit şi parteneri în afaceri. În 1995, Aurel Ionel Lascu a fost numit director executiv al firmei Durex Trading, în al cărei Consiliul de administraţie figura şi Mihai Stănişoară, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional.
Lascu şi-a continuat cariera în afaceri la Boss Exim Trading, o firmă care se ocupa de comerţ şi avea ca acţionari un fiu de general şi un militar cu grad înalt, ieşit la pensie. Funcţia lui Lascu în firmă este una care nu spune prea multe: director proiect Maroc. Boss Exim, susţine Jurnalul Naţional, e firma care a insistat pentru contractul cu Alenia pentru cumpărarea de avioane militare de transport Eurofighter, un contract care s-a ridicat la 4 miliarde de euro. Era perioada în care prietenul lui Lascu, Mihai Stănişoară, devenea deputat şi preşedintele Comisiei de Apărare.
Câţiva ani mai târziu, Lascu se întoarce pe meleagurile natale, ca director al portului Drobeta Turnu-Severin, apoi devine şef de import-export la o fabrică privată, iar în 2006 cu un canadian şi un neamţ înfiinţează firma SITAS Tehnologia Apei SRL. Tehnologia Apei a fost trambulina care l-a propulsat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Apărării. Cu atât mai mult cu cât printre acţionarii firmei lui Lascu figurează acum şi fiul lui Mihai Stănişoară.
În noua sa funcţie la Minister, Ionel Aurel Lascu se va ocupa de gestionarea fondurilor de înzestrare ale Armatei.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul Apararii Mihai Stanisoara
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close