Antena 3 CNN Politică Ministrul Stănişoară şi şefii unor servicii de informaţii, audiaţi pe tema afacerilor lui Mircea Băsescu

Ministrul Stănişoară şi şefii unor servicii de informaţii, audiaţi pe tema afacerilor lui Mircea Băsescu

Ministrul Stănişoară şi şefii unor servicii de informaţii, audiaţi pe tema afacerilor lui Mircea Băsescu
Sursa foto: Mihai Stãniºoarã
02 Sep 2009   •   15:06

Ministrul Apărării, democrat-liberalul Mihai Stănişoară va fi audiat miercurea viitoare pentru a da explicaţii despre stadiul de desfăşurare a programelor de înzestrare a Armatei, dar şi despre afacerile cu armament ale lui Mircea Băsescu, a anunţat miercuri preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu,
Potrivit lui Meleşcanu, senatorii comisiei au stabilit ca audierea să aibă loc "miercurea viitoare la ora 10.30".
"Dacă va fi nevoie, o să trimitem invitaţie la audieri şi la Ministerul Economiei, dar deocamdată aşteptăm explicaţiile de la Apărare (ministrul Apărării, secretar de stat MapN şi şeful Statului Major-n.r.)", a spus Meleşcanu.
Senatorii îi vor chema la audieri pe ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, pe şeful Statului Major, şi pe secretarul de stat pe armament "pentru clarificări în ce priveşte Ťstadiul şi perspectivele programului de înzestrare a Armatei şi programul de delaborare de muniţii (cazul Mircea Băsescu - n.r.), având în vedere că în presă au circulat tot felul de informaţii".
În paralel, comisia geamănă de la Cameră îi va audia săptămâna viitoare pe reprezentanţii STS, SPP, DGIPI şi DGIA privind cazul Mircea Băsescu, acuzaţiile de poliţie politică lansate de Viorel Hrebenciuc, dar şi înregistrările ilegale de la Comisia Udrea.
"Deputaţii din Comisia de Apărare au decis să audieze săptămâna viitoare, marţi şi joi, pe reprezentanţii STS, SPP, DGIPI şi DGIA privind clarificarea unor cazuri printre care Ťcazul Mircea Băsescuť, înregistrările ilegale de la Comisia Udrea, dar şi acuzaţiile lui Hrebenciuc de poliţie politică", au declarat, miercuri, surse parlamentare citate de Mediafax. La audierile stabilite de Comisie au fost invitaţi şi senatorii de la Comisia de Apărare.
"Săptămâna viitoare vom invita pentru discuţii în sensul controlului parlamentar pe şefii STS, SPP, DGIPI, DGIA. Activitatea de control parlamentar vizează întreaga activitate de la atribuţiile prevăzute de lege la execuţia bugetară", a confirmat preşedintele Comisiei pentru Apărare din Cameră, Costică Canacheu (PDL).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mircea basescu Mihai Stanisoara
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close