Antena 3 CNN Politică Mircea Diaconu: E fascinant în Parlamentul European dar mă irită atitudinea UKIP

Mircea Diaconu: E fascinant în Parlamentul European dar mă irită atitudinea UKIP

Mircea Diaconu: E fascinant în Parlamentul European dar mă irită atitudinea UKIP
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Iul 2014   •   19:13

Maestrul Mircea Diaconu a fost invitatul lui Radu Tudor în ediţia de duminică seară a emisiunii "Punctul de Întâlnire". Europarlamentarul a explicat cum este viaţa în Parlamentul European, ce face acolo şi cum se vede România de acolo.

"Totul e fascinant pentru mine, mă fascinează totul. Mi-am băgat nasul în toate, îmi vine să spun lucruri pe acolo. Am deja mulţi prieteni. Lumea gustă stilul meu. Nu elaborez foarte mult. Simt că vreau să spun ceva, le spun. Şi mi-am făcut o sumă de prieteni, mă simt foarte bine acolo, sunt deja nişte concurenţe lansate şi eu personal am deja o enervare pe o parte stângă a clădirii. Partea aia stângă este ţărcată cu nişte steaguri englezeşti, ale domnului Farage, UKIP. Mă enervează foarte rău. Şi gesturile şi comentariile nespuse. Mă irită. Şi am văzut că se face o confunzie între noţiunea de imigraţie şi noţiunea de om care merge să muncească. Imigranţii sunt din afara Europei. Este o chestiune de statut", a explicat Mircea Diaconu.

În emisiune a fost difuzată şi prima luare de cuvânt a europarlamentarului român în PE, înregistrare pe care puteţi să o urmăriţi mai jos:


Diaconu a explicat că declaraţia a fost făcută pe un fond uşor tensionat, în contextul unei diferenţe de opinii cu grupul Nigel Farage. (n.r. partidul ultranaţionalist din Marea Britanie, condus de Nigel Farage).

"Am încercat în alocuţiunea mea să răspund grupului din stânga de care vorbeam, pentru că unul dintre ei se referea la imigraţia care le face lor probleme, pentru că nu mai au locuri de muncă. Am încercat să îi dau un dos de palmă, cum e pe la noi", a glumit Diaconu.

"Însă subiectul este grav. Ne pleacă copiii de acasă, pentru că nu se descurcă. Alţii pleacă exact pentru că pot şi pentru că performează. Este o concurenţă deja şi dacă de medicul stomatolog, nepotul meu, este nevoie acolo, se duce acolo şi e bine. Românii sunt foarte buni, câştigă aceea concurenţă la nivel de muncă, pentru că sunt foarte buni şi se demonstrează", a completat Mircea Diaconu. 

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu UKIP nigel farage
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close