Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană se retrage din CSAT, acuzând "acţiunile electorale" ale preşedintelui Traian Băsescu

Mircea Geoană se retrage din CSAT, acuzând "acţiunile electorale" ale preşedintelui Traian Băsescu

Mircea Geoană se retrage din CSAT, acuzând "acţiunile electorale" ale preşedintelui Traian Băsescu
Sursa foto: mircea geoana
07 Iun 2009   •   13:01

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat duminică faptul că intenţionează să se retragă din CSAT pentru că nu admite folosirea imaginii pozitive a armatei în scopuri electorale. El a făcut astfel referire la ?acţiunile electorale? ale preşedintelui care a vizitat Irakul în urmă cu câteva zile, participând la ceremonia de retragere a trupelor româneşti din Irak.

De precizat că Mircea Geoană a ajuns în CSAT, în calitate de preşedinte al Senatului, imediat după alegerile parlamentare de anul trecut. Această cerinţă a fost un punct principal al negocierilor dintre PSD şi PDL pentru formarea Guvernului.

Mircea Geoană a fost desemnat candidatul PSD la preşedinţie la alegerile ce vor avea loc la sfârşitul anului.

?Acţiunile electorale ale preşedintelui Traian Băsescu din ultimele zile, prin care foloseşte Armata Română în scopul politicianist de promovare a PDL pentru alergerile europarlamentare, sunt inacceptabile. Nu admit folosirea imaginii pozitive şi a încrederii populaţiei în Armata Română în scop electoral, partizan. De aceea, am hotărât ca, începând de astăzi, 7 iunie 2009, să mă retrag din funcţia de vicepreşedinte şi membru al CSAT? a declarat Mircea Geoană.


Reacţiile politicienilor nu au întârziat să apară, majoritatea fiind de părere că este vorba despre acuzaţii de campanie.

?Nu se pune problema să se rupă Alianţa, astea sunt nişte comedii de campanie cu doi penibili, liderii celor două partide, iar domnul Geoană, atunci când s-a străduit să devină adjunctul, trebuia să ştie că pe un vapor comandă un singur om, aşa încât îi recomnad să fie discliplinat şi să asculte ordinele comandantului? a spus Crin Antonescu.

?Nu înţeleg ce are una cu alta, pentru că prezenţa lui în CSAT, ca vicepreşedinte, a fost o chestiune negociată la formarea Parteneriatului pentru România. Deci, efectiv nu îmi dau seama ce legătură are asta cu faptul că Traian Băsescu s-a dus şi a făcut nişte acţiuni? a spus Theodor Stolojan.

"Consider că Mircea Geoană a procedat foarte bine, pentru că postul respectiv, aşa cum era în momentul de faţă - cu Traian Băsescu preşedinte al CSAT - era strict decorativ" a declarat Adrian Năstase.

Administraţia prezidenţială a anunţat din partea preşedintelui o reacţie referitoare la afirmaţiile preşedintelui Senatului. Această reacţie va fi transmisă publicului după ce procesul electoral se va încheia.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close