Antena 3 CNN Politică Mitrea: PSD are doi oameni între primii trei contracandidaţi la Primărie

Mitrea: PSD are doi oameni între primii trei contracandidaţi la Primărie

Mitrea: PSD are doi oameni între primii trei contracandidaţi la Primărie
21 Apr 2008   •   21:04

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, susţine că decizia lui Sorin Oprescu de a candida independent pentru funcţia de primar general al Capitalei creează o situaţie stranie. Invitat la emisiunea Ştirea Zilei - alături de actualul primar general, Adriean Videanu -, Miron Mitrea şi-a motivat declaraţia spunând că ?este straniu şi dificil faptul că PSD are doi oameni între primii trei contracandidaţi?.

Adriean Videanu susţine însă că intrarea lui Sorin Oprescu în lupta pentru Primăria Capitalei ?creează un mare avantaj sub aspect logistic pentru PD-L?. ?Vrem nu vrem, în PSD sunt nişte frământări. Oamenii sunt preocupaţi de problemele lor interne, pe când noi suntem preocupaţi de problemele bucureştenilor?, a spus Videanu. În replică, Miron Mitrea i-a spus primarului general că ?democraţii se tot concentrează pe problemele bucureştenilor de vreo 18 ani?. ?Eu nu văd lucrurile atât de simple pentru PD-L. Am văzut sondajele şi nu excludem o variantă, ciudată, ca în turul doi să ajungă Cristian Diaconescu şi Sorin Oprescu?, a mai spus Mitrea.

Într-o intervenţie telefonică, vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că îl vede pe candidatul liberal Ludovic Orban drept favorit, pentru că acesta ?şi-a dorit să participe la competiţie şi s-a pregătit pentru alegeri?. ?Noi am ştiut de la început pe cine susţinem în lupta pentru funcţia de primar general. Fiecare are şansa lui, dar cred că Ludovic Orban are şanse în plus, pentru că este singurul care a vrut acest lucru din capul locului?, a spus Crin Antonescu.

Adriean Videanu şi Miron Mitrea s-au contrat şi pe tema proiectelor iniţiate de democraţii care au condus primăria Capitalei. Videanu l-a invitat pe Mitrea la inaugurarea Pasajului Obor, pe 28 mai, pentru a vedea ce au făcut democraţii în 18 ani, moment în care deputatul PSD a declarat că este ?o tâmpenie să ai tramvai peste metrou?. Videanu s-a apărat spunând că ?dacă Ministerul Transporturilor s-ar fi preocupat ca distanţa medie între staţiile de metrou să nu fie de 1,5 kilometri, ci de câteva sute de metri, tramvaiul nu mai trebuia să vină ca un mod de transport complementar?.

Acesta a continuat acuzând că ?în 18 ani PD a avut un singur primar de sector şi nu a avut susţinerea consiliului local. Astfel, multe proiecte au fost blocate, în special în mandatul 2000-2004. Au fost date şapte ordonanţe de guvern prin care Adrian Năstase l-a privat de prerogativele specifice funcţiei pe edilul capitalei?. ?Primarul fără consiliu nu poate face prea multe. El nu poate cheltui un leu fără aprobarea consiliului?, a mai spus Videanu, în timp ce Miron Mitrea a încheiat declarând că ?dacă bucureştenii sunt mulţumiţi de cum trăiesc, atunci să voteze PD-L. Dacă nu, atunci există şi PSD ca variantă?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close