Antena 3 CNN Politică Modul de adoptare codurilor penal şi civil, din nou subiect de luptă în coaliţie

Modul de adoptare codurilor penal şi civil, din nou subiect de luptă în coaliţie

Modul de adoptare codurilor penal şi civil, din nou subiect de luptă în coaliţie
Sursa foto: Daniel Buda
12 Mai 2009   •   18:02

Parlamentarii PSD şi PDL nu s-au înţeles încă asupra modului în care proiectul Codului Penal şi cel al codului civil vor fi trecute prin Parlament. Democrat-liberalii ar dori aplicarea asumării răspunderii Executivului. Social-democraţii, adopatrea prin procedură legislativă, deşi în perspectiva raportului negativ al CE pe Justiţie ar înclina să nu se mai opună PDL-ului, pentru a culege roadele de imagine mai târziu după raport, susţin surse din PSD. O decizie va fi luată în cadrul şedinţei viitoare a coaliţiei de guvernare a anunţat preşedintele subcomisiei parlamentare de cod civil, democrat-liberalul Daniel Buda.
Partizan al ideii asumării răspunderii guvernamentale, Buda s-a arătat marţi convins de faptul că, prin această procedură se va lua în considerare întreaga muncă a celor două subcomisii din Parlament.
Deputatul PDL a anunţat că în cursul zilei de miercuri va fi finalizat proiectul codului civil, astfel încât raportul va fi înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere în câteva zile.
În ceea ce priveşte metoda de adoptare, Buda a precizat că va fi stabilită printr-o decizie politică în cadrul coaliţiei.
Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului nu au reuşit că decidă, săptămâna trecută, din lipsă de cvorum, procedura legală pentru dezbaterea proiectului Codului Penal, proiect care a fost finalizat de subcomisia specială.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close