Antena 3 CNN Politică Mona Muscă vrea să fie parlamentar PD-L, dar partidul nu a luat încă o decizie

Mona Muscă vrea să fie parlamentar PD-L, dar partidul nu a luat încă o decizie

Mona Muscă vrea să fie parlamentar PD-L, dar partidul nu a luat încă o decizie
20 Aug 2008   •   14:51

Mona Muscă ar putea să candideze în judeţul Neamţ din partea PD-L la alegerile parlamentare din toamnă. Liderul democrat liberal, Gheorghe Ştefan, spune că a discutat cu aceasta şi că a primit acordul de principiu privind candidatura fostei liberale.

Ştefan crede că Muscă va câştiga în instanţă procesul privind decizia CNSAS de colaborare cu Securitatea. ?Probabil atunci îşi va da şi avizul definitiv privind candidatura", susţine liderul democrat liberal.

Gheorghe Ştefan a ţinut să precizeze că nu Muscă a insistat să fie nominalizată, ci membrii PD-L ?s-au rugat de dânsa?.

Vicepreşedintele PD-L, Ioan Oltean a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că venirea Monei Muscă în PDL şi candidatura acesteia pe listele partidului nu sunt oportune şi nu va susţine o astfel de candidatură în Biroul Permanent Naţional.

"Eu personal cred că venirea Monei Muscă în PD-L şi candidatura pe listele PDL nu este oportună şi nu aş susţine-o, nu aş îmbrăţişa-o. Atâta vreme cât mi-am făcut publică această opinie, o voi susţine şi în interiorul partidului?, a declarat Oltean.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PD-L Raluca Turcan a declarat, pentru aceeaşi agenţie de presă, că Mona Muscă a plătit pentru greşeala pe care a făcut-o în urmă cu 30 de ani, dându-şi demisia din partid şi Parlament, iar o decizie privind candidatura ei se va lua în forul de conducere al PDL.

CNSAS a dat verdict de poliţie politică în cazul Monei Muscă în anul 2006. Decizia este definitivă şi irevocabilă. Notele informative semnate de aceasta cu numele "Dana" au încălcat drepturilor omului şi au susţinut Securitatea în instaurarea sau menţinerea unui regim de teroare.

Muscă a contestat decizia CNSAS în octombrie 2006. Deputatul independent declara atunci că CNSAS a încălcat legea în cazul său, procesul de deconspirare a Securităţii fiind unul ?compromis de interesele politice transpartinice?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close