Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu a dat instrucţiuni pentru finalizarea şi votarea "corespunzătoare" a dosarelor demnitarilor

Năstase: Băsescu a dat instrucţiuni pentru finalizarea şi votarea "corespunzătoare" a dosarelor demnitarilor

Năstase: Băsescu a dat instrucţiuni pentru finalizarea şi votarea "corespunzătoare" a dosarelor demnitarilor
Sursa foto: Adrian Nastase
02 Apr 2009   •   15:40

Preşedintele Traian Băsescu a dat instrucţiuni responsabililor din Justiţie şi celor ai deputaţilor şi senatorilor, ca dosarele demnitarilor, aflate la Parlament, să fie finalizate şi votate "corespunzător" a afirmat joi f.ostul premier Adrian Năstase
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a precizat că a solicitat Preşedinţiei să facă publice stenogramele şedinţei care a avut loc la Cotroceni, după raportul din iarnă al Comisiei Europene despre justiţia din România. La acea reuniune au participat, alături de şeful statului, responsabili din domeniu şi reprezentanţi ai puterii politice şi ai Parlamentului.
"Întâlnirea respectivă a avut loc. Traian Băsescu a chemat toţi capii Justiţiei şi le-a dat instrucţiuni. A dat instrucţiuni Parlamentului să adopte în câteva săptămâni nenumărate coduri - ceea ce se vede că e un lucru imposibil - fără să fi existat o indicaţie sau un interes pentru acest lucru din partea Comisiei Europene. Probabil că avea el un interes special şi iată însă că s-a dovedit că ceea ce a transmis nu era corect din punctul de vedere al Comisiei Europene", a spus Năstase.
Deputatul social-democrat a susţinut că la acea întâlnire şeful statului a dat instrucţiuni, în prezenţa preşedinţilor Curţii Supreme de Justiţie, Curţii Constituţionale, ministrului de Justiţie şi reprezentanţilor Parlamentului, pentru a se finaliza dosarele din Parlamernt.
"A spus acolo un lucru care văd că a fost menţionat şi de purtătorul lui de vorbe, că de fapt dosarele acelea erau pornite din sesizări din partea unor colegi din PSD. Aduc aminte că Mona Muscă nu era colegă cu mine în PSD, că toate scandalurile şi dosarele legate de clădirea din Zambaccian au fost pornite sub supravegherea lui Băsescu şi a colegilor lui de Alianţă în 2004, iar, încă din 2002, primarul general de atunci a trimis scrisori de sesizare în care arăta că acea construcţie este ilegală?, a spus Năstase.
Chestionat de presă în legătură cu dorinţa preşedintelui Băsescu de a-i vrea capul, de spre care se pomeneşte în mapa ministrului austriac de Externe, Năstase a comentat sec: "Poate că are o lipsă de neuroni"
"Nu ştiu ce are în minte Traian Băsescu, nu ştiu cum gândeşte el autoritatea de lucru judecat, dar acest mod de abordare, probabil comentat de către participanţii la acea întâlnire, a ajuns şi la ambasadele străine şi oferă o imagine dezastruoasă despre ceea ce ar trebui să fie o Justiţie independentă în România", a conchis Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close