Antena 3 Politică Nicolai: Dacă C.C. reţine motivarea lui Băsescu, mă voi adresa CEDO

Nicolai: Dacă C.C. reţine motivarea lui Băsescu, mă voi adresa CEDO

07 Feb 2008   •   21:27
Nicolai: Dacă C.C. reţine motivarea lui Băsescu, mă voi adresa CEDO
EXCLUSIV Antena 3 - Invitată la emisiunea Sinteza Zilei, Norica Nicolai a vorbit pe larg despre decizia de joi a Curţii Constituţionale. ?Atât eu, cât şi Traian Băsescu am pierdut prin această decizie a Curţii Constituţionale?, a declarat senatorul liberal. Magistraţii Curţii au hotărât că şeful statului are dreptul să refuze ? o singură dată şi motivat ? propunerea premierului la şefia unui minister. Propusă de Tăriceanu la funcţia de ministru al Justiţiei, Nicolai a avertizat: "în cazul în care Curtea a reţinut motivarea lui Băsescu privitoare la condiţia de imoralitate în ceea ce mă priveşte, eu mă voi adresa unei instanţe internaţionale ? CEDO. Mi s-a pus o etichetă de imoralitate şi de incompetenţă, lucruri care nu sunt sancţionate niciunde în lume."

Senatorul liberal şi-a rezervat dreptul de a interpreta decizia C.C. ca pe o "joacă" permisă preşedintelui, o singură dată şi motivat, "în a respinge un ministru". În această speţă, "eu sunt categoric respinsă?, a continuat ea. Norica Nicolai a acuzat Curtea de un act fără precedent. ?Curtea face, pentru prima dată în istoria ei, ceea ce Constituţia nu îi permite: adaugă la textul ei, în loc să o interpreteze?.

Aş putea ataca decizia la CEDO:
Eu am fost categoric respinsă prin această decizie:

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close