Antena 3 CNN Politică Nicuşor Constantinescu a scăpat de arest la domiciliu în dosarul CMZ

Nicuşor Constantinescu a scăpat de arest la domiciliu în dosarul CMZ

Nicuşor Constantinescu a scăpat de arest la domiciliu în dosarul CMZ
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Apr 2015   •   18:12

Nicuşor Constantinescu ar putea fi un om liber, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, joi, cererea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

 
Măsura magistraţilor, care nu este definitivă, a fost luată în dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ), în care Constantinescu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, informează Agerpres.
 
Potrivit judecătorilor Tribunalului Constanţa, decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar este pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a sentinţei.
 
În perioada controlului judiciar, Nicuşor Constantinescu este obligat "să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din Consiliul Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat (...) în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale CJ Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa, să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală".
 
De asemenea, inculpatul nu mai are voie să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.
 
Pe 26 februarie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal Constanţa, pentru abuz în serviciu.
 
Preşedintele suspendat al CJ Constanţa mai este cercetat în stare de arest la domiciliu într-un alt dosar în care, conform DNA, este acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor, conflict de interese, precum şi de tentativă la abuz în serviciu.
 
În acest dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată pe 16 aprilie, de procurorii DNA.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close