Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai deschide lista PNL pentru Parlamentul European. Vezi care sunt ceilalţi candidaţi (VIDEO)

Norica Nicolai deschide lista PNL pentru Parlamentul European. Vezi care sunt ceilalţi candidaţi (VIDEO)

Norica Nicolai deschide lista PNL pentru Parlamentul European. Vezi care sunt ceilalţi candidaţi (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
30 Mar 2009   •   12:50

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a făcut publică, luni, lista candidaţilor liberali pentru ocuparea funcţiei de europarlamentar.
Lista anunţată a fost propusă de către Biroul Politic şi validată în Consiliul Naţional Executiv.
Crin Antonescu a precizat că viitorii candidaţi au fost aleşi în funcţie de performanţele lor, precum şi de activităţile desfăşurate deja în cadrul Parlamentului European.
Iată lista candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare:
Norica Nicolai
Adina Vălean
Renate Weber
Ramona Mănescu
Cristian Buşoi
Ben-Oni Ardelean
Ovidiu Silaghi
Csibi Mogor
Cătălin Turliuc
Cristian Cojocaru
Ionel Muscalu
Radu Surugiu

Preşedintele PNL a precizat totodată că partidul pe care îl conduce mizează pe o cotă de 20%, adică pe 7 sau 8 locuri în Parlamentul European.



Daniel Dăianu şi Adrian Cioroianu sunt cei doi mari absenţi în cursa pentru ocuparea unui fotoliu de europarlamentar.

Pentru Dăianu, Crin Antonescu a declarat că PNL are toată stima, "însă trebuie să existe un tip de asociere fundamental".

"Există diferenţe majore între modul în care înţelegem noi legătura între un Parlament şi un reprezentant al său. Păstrăm tot respectul pentru Dăianu, dar încetăm colaborarea parlamentară", a anunţat liderul PNL.

"Dacă PNL va putea să-l susţină pe Dăianu pentru conducerea BNR o va face cu cea mai mare plăcere", a mai spus Antonescu.

În cazul lui Adrian Cioroianu, Crin Antonescu susţine că alegere de a nu candida îi aparţine acestuia.

"Domnului Adrian Cioroianu îi revenise locul opt, pe care l-a considerat inacceptabil şi am refăcut lista fără prezenţa lui Cioroianu. Încercăm să facem o campanie care să reprezinte cât mai bine partidul", a mai declarat Antonescu.

Contactat telefonic de Antena 3, Adrian Cioroianu a negat afirmaţiile lui Antonescu.

"Este o minciună, n-am refuzat nicio clipă. I-am spus lui Crin Antonescu să se gândească dacă ăsta este un loc potrivit pentru mine. N-a fost vorba de a refuza. I-am spus că mi se pare curios să fiu pus pe locul opt, după o serie de persoane pe care, vă spun sincer, nici eu nu le cunosc. (...) Este sub nivelul unei discuţii civilizate ceea ce face dânsul", a declarat Cioroianu.

?Dacă taxăm nepotismul altor partide, nu e tocmai corect să punem pe liste soţii, viitoare soţii sau oameni care l-au susţinut pe Crin Antonescu?, a adăugat fostul ministru de Externe.



Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close