Antena 3 CNN Politică Oltean: Boc şi Geoană "au uitat" să soluţioneze conflictul dintre PDL şi PSD Bistriţa

Oltean: Boc şi Geoană "au uitat" să soluţioneze conflictul dintre PDL şi PSD Bistriţa

Oltean: Boc şi Geoană "au uitat" să soluţioneze conflictul dintre PDL şi PSD Bistriţa
Sursa foto: Ioan Oltean
07 Mai 2009   •   15:54

PDL şi PSD nu au reuşit să rezolve toate conflictele dintre propriile filiale, aşa cum s-au lăudat liderii coaliţiei la începutul acestei săptămâni. Vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Oltean a declarat, joi, că Emil Boc şi Mircea Geoană ar fi uitat de problema de la Bistriţa Năsăud, unde protocolul local a fost rupt de către social-democraţii locali.
Oltean a afirmat că la întâlnirea de luni a preşedinţilor PDL şi PSD nu s-a luat în discuţie situaţia din Bistriţa-Năsăud, ba chiar ar fi fost neglijată.
"Mi-a spus preşedintele Boc că au uitat", a explicat Oltean, arătând că, probabil, cei doi lideri "au apreciat că la Bistriţa lucrurile sunt în normalitate".
Liderul PDL a dat de înţeles că este nevoie de intervenţia centrului pentru ca relaţiile locale dintre cele două partide de guvernământ să intre pe făgaşul dorit.
Ioan Oltean a susţinut că a avut "doar câteva schimburi de cuvinte" cu deputatul Emil Radu Moldovan (liderul PSD Bistriţa-Năsăud - n.r), care însă nu au dus la vreo soluţie de rezolvare a stării conflictuale.
"Aşa că fiecare pe drumul lui. Eu cu ideea că vor fi 50 la sută din posturi ocupate de noi, 50 la sută de PSD, el (Emil Radu Moldovan - n.r) cu ideea că va obţine mai multe", a declarat Oltean.
Democrat-liberalul a acuzat partea pesedistă că şi-a pregătit oameni pentru toate posturile aflate sub autoritatea miniştrilor PSD, în timp ce filiala judeţeană a PDL va depune dosare numai pentru posturile care s-au regăsit în protocolul cu PSD.
"Nu s-a discutat nimic în ceea ce priveşte directorii adjuncţi pentru niciun serviciu deconcentrat", a adăugat Oltean, referindu-se la faptul că PSD a nominalizat deja doi inspectori general-adjuncţi al Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Liderul social-democrat al filialei bistriţene a susţinut că mărul discordiei nu l-ar reprezenta atât împărţirea funcţiilor, cât modul discreţionar în care au fost alocate fondurile de către Consiliul Judeţean către primăriile democrat-liberale. Drept urmare, organizaţia Bistriţa-Năsăud a PSD a decis, în aprilie, să rupă protocolul semnat cu PDL pentru guvernarea locală, nemulţumită de faptul că reprezentanţii PDL, aliaţi cu o parte din cei ai PNL, au împărţit bugetul în defavoarea primarilor PSD.
După acest gest, social-democraţii locali au venit cu noi pretenţii de împărţire a funcţiilor deconcentrate. Ei pretind să obţină toate instituţiile deconcertate din subordinea miniştrilor PSD, ajungându-se la 80 la sută din total, urmând ca PDL să rămână doar cu 20 la sută dintre acestea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close