Antena 3 CNN Politică Orban: Băsescu ar dori ca PDL să piardă alegerile pentru a-l servi pe Geoană la micul dejun în turul doi

Orban: Băsescu ar dori ca PDL să piardă alegerile pentru a-l servi pe Geoană la micul dejun în turul doi

Orban: Băsescu ar dori ca PDL să piardă alegerile pentru a-l servi pe Geoană la micul dejun în turul doi
Sursa foto: Ludovic Orban
21 Mai 2009   •   17:17

Preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca PDL să piardă alegerile europarlamentare pentru ca Mircea Geoană să primească "un bonus" şi să intre cu şeful statului în turul doi la prezidenţiale, a declarat joi prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban. În opinia sa, plasarea PDL pe un eventual loc doi ar oferi pretextul dorit de Băsescu pentru a-l schimba pe Emil Boc din funcţia de premier în strategia sa de câştigare a unui nou mandat prezidenţial.
"O să ziceţi că este science-fiction. Părerea mea este că lui Băsescu îi convine să intre în turul doi cu Geoană, pe care-l mănâncă la micul dejun. Poate să nu mai candideze, adică el va candida degeaba, cu Boc premier. Şi caută un pretext ca să îl schimbe pe Boc, fiindcă nu este uşor ca să îl schimbi pe Boc, fiindcă mai ai şi PDL care mai mârâie pe la colţuri. Şi atunci ăsta va fi motivul, faptul că iese pe locul doi PDL, pe de o parte, îl va ajuta pe Băsescu să îl schimbe pe Boc, şi, în acelaşi timp, îi va da un bonus lui Mircea Geoană. Asta speră Băsescu. Asta este socoteala pe care şi-o face ", a spus Orban.
Ludovic Orban a explicat că un eventual loc unu obţinut de PSD la europarlamentare ar oferi liderului social-democrat Mircea Geoană impulsul pentru se departaja de Crin Antonescu şi a acccede astfel în turul doi la prezidenţiale.
În opinia prim-vicepreşedintelului PNL, Mircea Geoană este un fel de "steward" al lui Traian Băsescu, de care actualul preşedinte va dispune ca pe pâinea de la micul dejun.
Ortban a mai susţinut că singura "realizare" a mandatului lui Traian Băsescu constă în readucerea PSD la putere.
"Altceva nu a făcut pentru România decât circ, scandal, tensiuni, provocări, favoritisme, nepotisme şi altele. Vă readuc aminte declaraţia lui Băsescu: ŤMi-am văzut visul cu ochiiť, acesta a fost visul lui ca să facă guvern PDL-PSD. Acuma este dezamăgit de visul lui ? Sigur că visul lui este un coşmar pentru români. Visul lui Băsescu cu guvernul acesta, cele două FSN-uri, reprezintă un coşmar pentru români, fără discuţie", a conchis Orban.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close