Antena 3 CNN Politică Ordonanţa privind numirile în serviciile deconcentrate, pârâtă de PNL la Avocatul Poporului şi CE

Ordonanţa privind numirile în serviciile deconcentrate, pârâtă de PNL la Avocatul Poporului şi CE

Ordonanţa privind numirile în serviciile deconcentrate, pârâtă de PNL la Avocatul Poporului şi CE
Sursa foto: Ludovic Orban
27 Apr 2009   •   15:18

PNL va depune în cursul zilei de astăzi textul final al sesizării Avocatul Poporului în cazul ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind numirea politică a şefilor de deconcentrate, a anunţat primvicepreşedintele liberal, Ludovic Orban.
Prim-vicepreşedintele PNL a declarat că OUG privind serviciile deconcentrate "riscă să scoată România din cadrul european în ceea ce priveşte reforma în domeniul administraţiei publice".
Conducerea PNL a confirmat luni în cadrul şedinţei BPC toate măsurile pe care liberalii vor continua să le ia în perioada următoare împotriva acestui act normativ: sesizarea Avocatului Poporului pentru atacarea la CCR şi a Comisiei Europeane şi a Parlamentului European. Liberalii vor arăta că, prin această Ordonanţă, "se anulează întreg efortul pe care l-a făcut România începând cu anul 1999 în privinţa modernizării administraţiei publice, constituirii corpului înalţilor funcţionari, depolitizării corpului funcţionarilor şi administraţiei" susţine Orban.
Totodată, BPC a decis că "fiecare filială a PNL va întreprinde demersurile pentru a acorda asistenţă juridică tuturor persoanelor care sunt afectate de această OUG, care în marea lor majoritate zdrobitoare nu au nicio legătură cu PNL şi nu sunt membri ai PNL".
"Vom acorda consultanţă juridică, în ceea ce priveşte întocmirea acţiunilor cât şi reprezentarea în instanţă. Am şi elaborat un model de acţiune în instanţă care prevede atât atacarea ordinelor emise sau care vor fi emise de miniştri, de preşedinţii de autorităţi sau de alţi conducători de instituţii, cât şi invocarea excepţiilor de neconstituţionalitate în cursul acestor proceduri", a precizat Orban.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close