Antena 3 CNN Politică Ordonanţa reducerii punctului de pensie, respinsă la Cameră cu concursul voturilor PSD şi PDL

Ordonanţa reducerii punctului de pensie, respinsă la Cameră cu concursul voturilor PSD şi PDL

Ordonanţa reducerii punctului de pensie, respinsă la Cameră cu concursul voturilor PSD şi PDL
Sursa foto: Camera Deputaþilor
12 Mai 2009   •   16:05

Deputaţii puterii au votat în bloc împotriva unei ordonanţe a guvernului Boc care prevedea reducerea punctului de pensie de la 761,85 lei la 697,5 lei. Actul normativ a întrunit doar 62 de voturi favorabile, în spcial din partea grupului PDL. Nu puţini au fost însă democrat-liberalii care au preferat să opteze, din diferite motive, pentru respingerea acestei măsuri.
Astfel, împotriva ordonanţei guvernamentale au votat 71 deputaţi democrat-liberali, 47 social-democraţi, 25 liberali, un udemerist şi 4 deputaţi ai minorităţilor. Camera Deputaţilor este cameră decizională.
Democrat-liberalul Mircea Toader a explicat după vot, că PDL s-a pronunţat împotriva acestui act normativ deoarece ar fi conţinut un amendament al PNL, ce prevedea revenirea la valoarea de 761,85 lei a punctului de pensie. 
Amendamentul PNL fusese respins însă luni în şedinţa Camerei Deputaţilor, fiind marcat de dispute verbale asupra paternităţii proiectelor de lege care-i vizează pe pensionari, dar şi de contre procedurale, după ce amendamentul căzuse iniţial de două ori.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close