Antena 3 CNN Politică Paleologu, către vânătorii portofoliului Culturii: ?Puţintică răbdare?

Paleologu, către vânătorii portofoliului Culturii: ?Puţintică răbdare?

Paleologu, către vânătorii portofoliului Culturii:  ?Puţintică răbdare?
Sursa foto: Theodor Paleologu
05 Iun 2009   •   17:16

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu ştie că mulţi îi doresc funcţia, dar le recomandă să aibă "puţintică răbdare", deoarece intenţionează să continue "cu aceeaşi hotărâre şi energie misiunea onorantă" care i-a fost încredinţată. Ministrul a sugerat că nu va da curs recomandărilor de a demisiona din această funcţie şi că nu se va da dus din fruntea Culturii. Surse democrat-liberale susţin însă că în partid deja unii colegi au început să adulmece aroma de ministru, printre ei numărându-se actualul deputat Sever Voinescu sau mai vechea protejată a lui Stolojan, deputata Raluca Turcan.
Referindu-se la prestaţia sa în fruntea acestui minister, care a avut darul să nemulţumească atât pe cei din PSD, cât şi pe unii colegi din PDL, Paleologu a sugerat că nu se va retrage din funcţia de ministru, deoarece nu crede că "e cineva pe deplin mulţumit de coaliţie", iar el este decis să-şi continue misiunea, "cu aceeaşi hotărâre şi energie".
"Ştiam, de asemenea, că mulţi îmi doresc locul şi le recomand să aibă, vorba ceea, Ťpuţintică răbdareť", a mai spus, citat de Mediafax, ministrul Culturii.
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că nu a auzit pe nimeni că "ar pregăti debarcarea ministrului Paleologu", dar, în cazul în care acesta doreşte să părăsească Guvernul, e liber să o facă "cu o hârtie A4". Blaga se alătură astfel poziţiei formulate de către prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan care i-a recomandat ministrului Culturii să facă pasul înapoi dacă are mustrări de conştiinţă privind unele numiri din partea PSD la Cultură, în PDL fiind "destui care îşi doresc o astfel de funcţie".
Potrivit unor surse din PDL, ultimele ieşiri publice ale ministrului Paleologu împotriva politizării unor funcţii din cadrul ministerului şi a împărţirii între cele două partide de de guvernământ a serviciilor deconcentrate aflate sub controlul său, a nemulţumit la culme unele persoane din conducerea partidului. Astfel, opiniile formulate de către lideri precum Stolojan şi Blaga nu ar reprezenta decât un avertisment adresat ministrului Culturii pentru a nu păta campania partidului pentru europarlamentare cu chestiuni legate de lupta pentru funcţii. ?Dacă nu se va cuminţi după alegeri, îl vom potoli noi? susţin sursele citate.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close