Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PSD, chemați în ședință. Liviu Dragnea: „Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze”

Parlamentarii PSD, chemați în ședință. Liviu Dragnea: „Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze”

Parlamentarii PSD, chemați în ședință. Liviu Dragnea: „Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze”
Sursa foto: Foto: Facebook
06 Feb 2017   •   11:51

Update: Liviu Dragnea a făcut declarații la scurt timp după încheierea ședinței grupurilor reunite ale PSD. Liderul PSD a ținut să precizeze că acestea și-au arătat susținerea pentru Guvern.

„Am a avut o întâlnire cu grupurile reunite, și-au arătat susținerea pentru Guvern. Astăzi și mâine avem treabă cu bugetul și,, miercuri, moțiunea de cenzură. Câțiva colegi au avut intervenții și și-au exprimat susținerea pentru susținerea Guvernului, pentru continuarea guvernării, ceea ce era important şi pentru premier să afle. Teoretic, nu am avea probleme la moțiunea de cenzură. (...)Creşte nervozitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor PSD, pentru că în opinia lor după ce a fost abrogată ordonanţa, asistăm la un protest politic împotriva unui guvern legitim. Guvernul nu are de ce să demisioneze”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce va face Guvernul Grindeanu dacă protestele continuă în stradă, liderul PSD a susținut: „Eu în continuare fac apel la calm. Ceea ce îmi era teamă s-a întâmplat. Aseară, un grup de oameni nemulţumiţi s-a strâns la Cotroceni. Acolo va fi un bulgăre de zăpadă. Vreau să facem tot ce e posibil să nu se escaladeze acest conflict în stradă. Atâta timp cât această stare conflictuală continuă, nimeni nu are de câştigat, toată lumea are de pierdut”.

Cât privește cererea oamenilor din stradă de a fi oameni cinstiți în fruntea instituțiilor, Liviu Dragnea a declarat: „Eu mă consider o persoană foarte cinstită, persoană care a fost condamnată pe un dosar politic, inițiat de un procuror care și-a uzurpat calitățile oficiale și care, la ora aceasta, eu cel condamant, nu am hotărârea care să-i spună de ce a fost condamnat. Dacă vi se pare normal ca după 10 luni să nu știi de ce ai fost condamnat, pe de o parte, pe cealalaltă o hotărâre incompletă la care lipsește expunerea și motivarea, codul de procedură penală spune că, practic, această hotărâre nu există, drept pentru care am făcut această constestație la executare. Eu nu am furat nimic”.

Despre un conflict cu premierul Grindeanu, Dragnea susține că nu există așa ceva. „Nu există niciun conflict. Are susținerea mea totală. Premierul Grindeanu și cabinetul”.

Președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat după declasificarea stenogramei ședinței Guvernului Cioloș, spunând că fostul ministru al Justiției Raluca Prună a motivat Ordonanța pe modificarea codurilor penale la fel cum a făcut-o și Florin Iordache.

„(...) prin care s-au modificat, într-o zi fără niciun fel de dezbatere publică înainte, 100 și ceva de articole din Codul penal. Am văzut acolo aceleași motivări care au stat și la baza OUG 13, referiri la cele 45 de zile prevăzute de Constituție de la o decizie a CCR, după care articolele respective își pierd efectele juridice. N-am văzut o asemenea reacție atunci, fiind vorba tot de o ordonanță prin care se modifică codul penal. Unde a greșit Guvernul sau Ministerul Justiției? În primul rând, la comunicare, care trebuia să se întâmple serios imediat după adoptarea ordonanței, greșeală pe care și-au asumat-o și au abrogat acea ordonanță, transformând-o într-un proiect de lege”, a mai spus liderul PSD.

Știre inițială: Şedinţa grupurilor reunite ale PSD a început luni dimineaţa, social-democraţii urmând să stabilească programul pentru această săptămână în care se va vota în plenul reunit al Parlamentului atât bugetul de stat pe 2017, cât şi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, scrie News.ro.

La şedinţă participă şi liderul PSD Liviu Dragnea, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor, şi premierul Sorin Grindeanu.

La reuniune este prezent şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Aceştia nu au făcut declaraţii la sosire, fiind aşteptate declaraţii de presă la finalul şedinţei.

Întrebat de jurnalişti dacă există diferenţe de opinie între el şi Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu a răspuns negativ în timp ce intra în sala grupului PSD.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Liviu Dragnea
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close