Antena 3 CNN Politică PNL contestă la CCR legea plagiatelor, după ce a votat-o în Senat

PNL contestă la CCR legea plagiatelor, după ce a votat-o în Senat

PNL contestă la CCR legea plagiatelor, după ce a votat-o în Senat
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Oct 2016   •   17:29

Liberalii au contestat la Curtea Constituţională legea referitoare la acordarea titlului de doctor. Dar nu înainte ca să fie votată chiar de senatorii PNL. Anunţul a fost făcut de liderul PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu care spune, totuşi, că la vot, colegii săi din Senat au fost induşi în eroare.

Două sunt motivele pentru care grupul PNL din camera superioară a decis să atace la CCR legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind doctoratele. Eugen Nicolaescu spune că primul şi cel mai important argument că legea încalcă flagrant Constituţia este acela că nu respectă principiul bicameralismului. Altfel spus deşi legea a fost amendată de peste 20 de ori în Senat, nu a ajuns şi în Camera Deputaţilor pentru un vot. Al doilea motiv, spune Nicolăescu, ţine de procedură. Practic, senatorii au fost induşi în eroare în momentul votului.

Senatorii au respins la începutul aceste săptămâni cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminarea legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor. Potrivit lui Eugen Nicolăescu, liberali pregătesc deja şi o variantă de rezervă, în cazul în care sesizarea pe care au făcut-o la Curtea Constituţională este respinsă.

Proiectul de lege, susţine liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, va fi depus în Parlament în cursul săptămînii viitoare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close