Antena 3 CNN Politică PNL îşi lansează eurocandidaţii: asaltul femeilor liberale spre Bruxelles

PNL îşi lansează eurocandidaţii: asaltul femeilor liberale spre Bruxelles

PNL îşi lansează eurocandidaţii: asaltul femeilor liberale spre Bruxelles
Sursa foto: Crin Antonescu
07 Mai 2009   •   10:51

Liberalii îşi lansează astăzi, oficial, la Palatul Parlamentului, candidaţii la europarlamentare. Cei 42 de candidaţi vor concura pntru prinderea unuia din cele 5-6 locuri considerate eligibile. Săgeata liberală încearcă să ia drumului Bruxelles-ului cu o garnitură de candidaţi condusă de femeile politician ale acestui partid. Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber şi Ramona Manescu au cele mai mari şanse în câştigarea unui mandat de deputata european.
Iniţial, evenimentul de lansare al eurocandidaţilor liberali ar fi trrebuit să aibă loc simultan cu anunţarea oficială a candidatului liberal la preşedinţie,Crin Antonescu.

Conducerea PNL a decis să organizeze joi lansarea candidaţilor partidului la europarlamentare, deşi iniţial evenimentul a fost planificat să se desfăşoare odată cu anunţarea oficială a candidatului liberal la preşedinţie. Campania liberală pentru Parlamentul European se va desfăşura sub sloganul principal "Apărăm interesul tău în Europa": pe lângă acesta ar putea fi popularizate alte două mesaje electorale: "Bani pentru români, bani europeni" şi "Europa liberală".

Potrivit liderului liberal, Crin Antonescu, Partidul Naţional Liberal speră să obţină 20 la sută din mandatele pentru Parlamentul European. "Nu pot spune cât înseamnă acest 20 la sută pentru că depine câte partide vor intra, depinde de redistribuire, e posibil ca 20 la sută să însemne şapte-opt parlamentari. Suntem însă pregătiţi să avem şi zece, 12 sau chiar 15 persoane. Pentru noi este însă foarte important şi scorul politic al particului, scor care e un semnal şi care contează foarte mult în acest an", a conchis Crin Antonescu.

Surse liberale susţin însă că, la rece, liderii PNL nu mizează decât pe prinderea a cel mult şase mandate de parlamentari. Pe lista cu candidaţi eligibili ai partidului, numai cea care ocupă prima poziţie, vicepreşedintele Norica Nicolai nu are experianţă europarlamentară, restul doamenlor liberale având deja un mandat de la doi ani la Parlamentul European.
Lista cu candidaţi liberali pentru PE este continuată de Cristian Buşoi, Ben-Oni Ardelean,Ovidiu Silaghi şi Magor Csibi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close