Antena 3 CNN Politică PNL: Retrimiterea legii pensiilor în Parlament, un gest de imagine făcut din cauza fricii de suspendare

PNL: Retrimiterea legii pensiilor în Parlament, un gest de imagine făcut din cauza fricii de suspendare

PNL: Retrimiterea legii pensiilor în Parlament, un gest de imagine făcut din cauza fricii de suspendare
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Oct 2010   •   18:01

Decizia preşedintelui Traian Băsescu privind retrimiterea legii pensiilor în Parlament este un gest de imagine, făcut "sub spectrul fricii de suspendare", a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu. Acesta a adăugat că preşedintele este apărătorul fraudei din Parlament şi că trebuie înteţite demersurile pentru moţiunea de cenzură.

"Considerăm că această decizie este un exclusiv exemplu de imagine, preşedintele încercând să pozeze astfel în apărătorul pensionarilor. Remarcăm totuşi că modul în care preşedintele a considerat legea ca fiind una adoptată în mod legal şi că neavând probleme de neconstituţionalitate, îl face pe Traian Băsescu apărătorul fraudei din Parlament", a spus Voicu, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, preşedintele îşi asumă "în mod direct fauda prin care această lege a fost aprobată în Parlament". Mihai Voicu a mai spus că ?există o posibilitate ca această decizie să fi fost luată sub spectrul fricii de suspendare".

"Subiectul pentru care legea a fost trimisă spre reexaminare nu este singurul cu probleme din cuprinsul legii. Prevederile pe care noi am fi dorit să le corectăm sunt mai ales cele care intră în vigoare imediat, în special modul de calcul al punctului de pensie şi modul în care sunt afectate, spre exemplu, pensiile militarilor", a declarat Mihai Voicu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a hotărât să nu promulge Legea pensiilor şi să o retrimită în Parlament. Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că prevederea referitoare la egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei nu este una corectă din punctul de vedere al realităţii socio-economice în care se află România.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: PNL legea pensiilor Mihai Voicu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close