Antena 3 CNN Politică PNL vrea remaniere în coaliţie | Cine sunt miniştrii aflaţi pe lista neagră

PNL vrea remaniere în coaliţie | Cine sunt miniştrii aflaţi pe lista neagră

Sunt neînţelegeri, din nou, în coaliţia de guvernare. Luni are loc şedinţa, iar cei 20 de miniştri ai cabinetului Ciucă vin, rând pe rând, să dea raportul în faţa liderilor Coaliţiei. 

PNL vrea remaniere în coaliţie | Cine sunt miniştrii aflaţi pe lista neagră
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2022   •   12:22

Apar şi primele informaţii pe surse privind o posibilă remaniere. Primul ministru din guvernul Ciucă intrat în vizorul criticilor este şeful de la Energie, Virgil Popescu

Lipsa de iniţiativă şi de reacţie în criza facturilor uriaşe i-au determinat pe social-democraţi să ceară schimbarea lui din funcţie. 

Şi liberalii dau semne că sunt nemulţumiţi de prestaţia lui Virgil Popescu, inclusiv premierul Nicolae Ciucă. 

Şi premierul este din ce în ce mai nemulţumit de activitatea ministrului Energiei, că a întârziat foarte mult cu OUG-ul pe energie, nu a venit cu calculele solicitate în coaliţie, a tras de timp şi i-a pus pe liderii coaliţiei în postura de a da explicaţii contradictorii şi imprecise. 

Mai mult, inclusiv pe legea offshore, Popescu întârzie foarte mult şi nu reuşeşte să prezinte toate datele cerute pentru ca liderii coaliţiei să ia o decizie.

Şi ministrul de Interne Lucian Bode ar fi vizat de o posibilă remaniere. La fel, şeful de la Muncă, Marius Budăi.

De cealaltă parte, social-democraţii sunt nemulţumiţi de prestaţia ministrului Apărării, Vasile Dîncu, şi există discuţii despre o posibilă schimbare a sa din funcţie. 

PSD-iştii sunt supăraţi pe desele gafe în comunicare, dar mai ales de faptul că a venit cu un proiect de lege privind situaţiile de criză care şi a stârnit un scandal uriaş în societate. 

Totuşi, social-democraţii nu îşi doresc o remaniere în momentul de faţă pentru că s-ar suprapune cu criza economică generată de scumpiri, dar şi cu cea externă cauzată de războiul din Ucraina şi şi-ar dori să amâne mai spre vară o schimbare de miniştri.

La mai puţin de patru luni de la preluarea mandatelor, trebuie să explice ce proiecte de viitor au, cum stau cu implementarea bornelor din PNRR, dar mai ales ce soluţii au pentru a contracara creşterile de preţuri. Miniştrii trebuie să vină acum cu măsuri, după ce premierul Nicolae Ciucă le-a cerut acest lucru săptămâna trecută.

Remanierea este cerută şi de preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Miniştrii vor veni la şedinţă începând cu ora 13, apoi vor fi analizate toate propunerile lor şi asupra cărora nu s-a ajuns la un consens.
 

×
Subiecte în articol: remaniere Virgil Popescu Lucian Bode
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close