Antena 3 CNN Politică Poliția amenință cu proteste în campania electorală, nemulţumiţi de banii primiţi la rectificare

Poliția amenință cu proteste în campania electorală, nemulţumiţi de banii primiţi la rectificare

Poliția amenință cu proteste în campania electorală, nemulţumiţi de banii primiţi la rectificare
Sursa foto: foto: explozivsv.ro
31 Oct 2012   •   17:11

Sindicatul Național al Polițiștilor au amenințat cu proteste în timpul campaniei electorale, datorită reducerii ”jenante” a sumei alocate. Prin noua rectificare bugetară s-a stabilit că polițiștii vor primi doar 8,66% din dreptul pentru echipament pe 2012, scrie Mediafax.

Sindicatul și-a exprimat public indignarea pentru reducerea sumei alocate, prin rectificare bugetară, pentru achitarea drepturilor restante cuvenite, prin lege, polițiștilor.

Mircea Dușa. ministrul de Interne a declarat că în septembrie va plăti polițiștilor 50% din drepturile pentru echipament, însă în urma rectificării aceștia ar urma să primească numai 8,66% din sumă.

SNPCC mai spune că, în cele şase luni de guvernare USL, a solicitat MAI şi Guvernului rezolvarea următoarelor probleme, restante din vechea guvernare PDL:

  •     alocarea de fonduri pentru achitarea drepturilor cuvenite pentru anul 2012
  •     includerea efectivelor MAI care îndeplinesc misiuni de pază a secţiilor de votare, "în timpul lor liber legal", în rândul personalului auxiliar folosit în timpul alegerilor şi care beneficiază de indemnizaţia de 65 de lei/zi (ex: statisticieni, informaticieni, personal tehnic etc.)
  •     actualizarea compensaţiei lunare pentru chirie, care nu s-a majorat cu 8% precum celelalte drepturi (salarii, normă echipament etc.)
  •     adaptarea condiţiilor decontării cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă, în condiţiile în care în prezent, printr-un ordin de ministru, decontarea se face la nivelul unui bilet de tren de clasa a II-a, chiar şi pe traseele pe unde nu circulă trenul, potrivit reprezentanţilor sindicatului
  •     acordarea posibilităţii ca poliţiştii să contribuie la sistemul privat de pensii - aplicarea imediată a Pilonului II de pensie pentru personalul din MAI, "drept pe care instituţiile statului îl amână într-un mod vădit ilegal"
  • ×
    Subiecte în articol: Mircea Dusa
    Parteneri
    Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
    x close