Antena 3 CNN Politică Ponta: Sunt solidar cu liberalii. Dar îmi asum deciziile luate, nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont

Ponta: Sunt solidar cu liberalii. Dar îmi asum deciziile luate, nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont

Ponta: Sunt solidar cu liberalii. Dar îmi asum deciziile luate, nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Apr 2013   •   13:40

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a fost şi va fi întotdeauna solidar cu liberalii şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, deşi nu beneficiază mereu de aceeaşi solidaritate, arătând că el niciodată nu se spală pe mâini ca Pilat din Pont şi că îşi asumă deciziile luate, informează Mediafax.

"Domnul Antonescu s-a exprimat foarte corect aseară. Nu se pune problema de a se opune la propunerile pe care ministrul Justiţiei le face către CSM, pentru că acestea nu sunt lucruri care se discută nici în USL, nici nu s-au discutat nici la PSD, nici la PNL. Domnul Antonescu şi-a spus părerea şi, repet, chiar dacă nu întotdeauna beneficiez de aceeaşi solidaritate, eu faţă de liberali dau dovadă şi voi da dovadă şi faţă de domnul Antonescu de solidaritate în toate momentele lor importante", a spus Ponta.

Ponta: Procurorii nu se numesc la PSD sau PNL. Fac nominalizările după ce discut cu CSM şi Băsescu
   
Întrebat dacă le reproşează liberalilor lipsa de solidaritate în ceea ce priveşte numirile procurorilor, Ponta a răspuns:

"Nu, v-am spus ce fac eu. Şi eu niciodată nu mă spăl pe mâini, ca Pilat din Pont. Întotdeauna îmi asum şi ştiţi foarte bine, repet, că la momentul în care dumneavoastră eraţi foarte critici (în legătură cu cooptarea în PNL a democrat-liberalilor Mihai Stănişoară şi Sorin Frunzăverde - n.r.) eu am înţeles deciziile luate de PNL, le-am susţinut şi asta voi face şi în continuare".

El a arătat că are responsabilitatea guvernării ţării până când Antonescu va deveni preşedinte al României şi că în politică e important să îţi asumi şi decizii, să răspundă pentru ele şi e important să faci, nu să vorbeşti.
   
"Eu sunt solidar cu ei, îi susţin. Am responsabilitatea guvernării ţării până la anul când domnul Antonescu va deveni preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. În politică e important să îţi asumi şi decizii, e important să şi răspunzi pentru ceea ce faci şi e important să faci, nu să vorbeşti", a mai adăugat Ponta.

Antonescu a precizat duminică seară, într-o emisiune la Antena 3, că se va opune în eventualitatea în care premierul Victor Ponta o va propune pe Kovesi în fruntea DNA.

"Nu sunt de acord, mă opun, consider că e o mare greşeală şi din punct de vedere al sistemului juridic, dar şi politic o eventuală numire a doamnei Kovesi", a subliniat Crin Antonescu.



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close