Antena 3 CNN Politică Predare de ştafetă PDL-PSD: Ion Moraru va lua locul lui Dan Vasiliu ca secretar general al Senatului

Predare de ştafetă PDL-PSD: Ion Moraru va lua locul lui Dan Vasiliu ca secretar general al Senatului

Predare de ştafetă PDL-PSD: Ion Moraru va lua locul lui Dan Vasiliu ca secretar general al Senatului
Sursa foto: Ion Moraru
21 Mai 2009   •   12:14

Ion Moraru, actual secretar adjunct al Guvernului va fi transferat de la SGG la Senat pentru a ocupa funcţia de secretar general. Susţinut de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, Moraru va prelua frâiele noului post cel mai probabil săptămâna viitoare, susţin surse parlamentare. Dan Vasiliu, actualul secretar general al acestui for legislativ va fi retrogradat în postul de secretar general adjunct ce va fi eliberat de Constatin Sava.
Geonă şi-a informat colegii la ultima şedinţă de Birou Permanent că grupul parlamentar al PSD îl va susţine în viitorul apropiat pe Moraru pentru funcţia de secretar general al Senatului.
?Aş dori să vă informez că şi din partea Grupului parlamentar al PSD va exista o propunere pe care o să o facem în mod formal în Biroul permanent, bineînţeles, şi în plenul Senatului pentru aprobarea organigramei Senatului României, inclusiv o propunere pe care o vom face cu privire la cooptarea în echipa de secretar general ? secretar general adjunct a domnului Ion Moraru, care este actualul secretar adjunct al Guvernului, pe care îl propunem pentru funcţia de secretar general al Senatului şi, bineînţeles, domnul secretar general actual, domnul Vasiliu, care, am înţeles din discuţiile cu colegii de la PD-L, va merge pe funcţia de secretar general adjunct? a afimat preşedinteleui Senatului, explicând că ceastă decizie a fost luată deja în cadrul coaliţiei PSD-PDL.
Moraru ar putea să preia noul post la începuzul săptămânii viitoare. Actualului secretar general al Senatului, Dan Vasiliu (PD-L) i s-a rezervat un loc călduţ de secretar general adjunct al Senatului, după ce s-a hotărât eliberarea lui Constatin Sava din această funcţie.Numele lui Sava a fost implicat în trecut într-un scandal sexual, presa dezvăluind faptul că acesta le-ar fi promovat în funcţii pe unele angajate ale Senatului, în schimbul unor favoruri sexuale.
Nici Moraru nu a scăpat de ochiul presei. Fost parlamentar PSD de Bacău în legislatura 2004-2008, Moraru este unul din pesediştii cu trecut comunist care l-a purtat prin sfaturile populare judeţene. Până în 1999, vicepreşedinte al grupului de firme "Ana", fostul parlamentar a cumpărat în 2007 cu 9 milioane de euro domeniul Stirbey din Buftea, care cuprinde, între altele, un impunător palat şi doua treimi din domeniul public al oraşului.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close