Antena 3 CNN Politică Preşedinţie: Geoană încercă să scape de responsabilitatea blocării în Parlament a dosarelor şi codurilor juridice

Preşedinţie: Geoană încercă să scape de responsabilitatea blocării în Parlament a dosarelor şi codurilor juridice

Preşedinţie: Geoană încercă să scape de responsabilitatea blocării în Parlament a dosarelor şi codurilor juridice
Sursa foto: Traian Bãsescu
11 Mai 2009   •   18:12

Declaraţiile preşedintelui PSD Mircea Geoană despre posibila tăiere a fondurilor UE destinate României după raportul CE din vară nu reprezintă altceva decât o încercare de a se deroba de responsabilitatea blocării în Parlament "a dosarelor de corupţie şi de întârzierea adoptării Codurilor", a susţinut luni preşedintele Trian Băsescu. Şeful statului califică poziţia liderului PSD drept regretabilă şi o pune pe seama campaniei electorale.

"În cursul săptămânii trecute, preşedintele României, Traian Băsescu, a avut o convorbire telefonică cu domnul Mircea Geoană, în cadrul căreia şeful statului a avertizat că va trimite o scrisoare preşedinţilor celor două partide aflate la guvernare, precum şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care va atrage atenţia că întârzierea adoptării Codurilor şi blocarea în Parlament a dosarelor de corupţie sunt de natură să aducă prejudicii României", se precizează în comunicatul Admninistraţiei Prezidenţiale.

Instituţia aminteşte că Geoană a fost cel care "încuraja, în urmă cu două săptămâni, boicotarea dezbaterilor din Parlament" cu privire la Coduri.

"Deşi declaraţiile respective au un evident caracter electoral, preşedintele României consideră că merită totuşi salutată preocuparea domnului Geoană pentru subiect, chiar dacă ea se manifestă cu aproape trei luni întârziere de la semnalul de alarmă dat de şeful statului, în cadrul întâlnirii pe tema Justiţiei, desfăşurată în data de 17 februarie a.c., la Palatul Cotroceni", mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului, şeful statului ar fi aşteptat de la preşedintele PSD "o abordare matură şi nu o încercare de a se deroba de responsabilitatea blocării în Camera Deputaţilor şi în Senat a dosarelor de corupţie şi de întârzierea adoptării Codurilor".

"În acest context, reamintim că atât Codurile, cât şi dosarele se află la Parlament. Cu alte cuvinte, remedierea întârzierilor în ceea ce priveşte adoptarea Codurilor şi deblocarea dosarelor de corupţie intră în responsabilitatea directă a grupurilor parlamentare ale coaliţiei la guvernare, implicit şi în responsabilitatea politică a domnului Geoană", se mai spune în precizarea Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a invocat luni existenţa unor informaţii coerente şi solide care ar indica riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară. El a cerut preşedintelui Traian Băsescu să ia măsuri, ca principal responsabil al gestionării Justiţiei, pentru a evita acest risc.

Citiţi comunicatul administraţiei prezidenţiale (PDF)

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close