Antena 3 CNN Politică Prima măsură a unui virtual premier UDMR: Prefecţii, obligaţi să înveţe maghiara

Prima măsură a unui virtual premier UDMR: Prefecţii, obligaţi să înveţe maghiara

Prima măsură a unui virtual premier UDMR: Prefecţii, obligaţi să înveţe maghiara
Sursa foto: Sogor Csaba
02 Iun 2009   •   17:01

Ce ar face un politician UDMR dacă ar fi premierul României? Europarlamentarul Sogor Csaba susţine că i-ar obliga pe prefecţii şi pe directorii instituţiilor deconcentrate din judeţele unde trăiesc maghiari să urmeze cursuri de învăţare a limbii acestei comunităţi.
Astfel, cine ar dori să acceadă în astfel de posturi la nivelul judeţelor Covasna, Harghita, Mureş, Satu Mare sau Cluj ar trebui să cunoască limba maghiară a afirmat marţi candidatul Uniuni din postura virtuală de premier al României sau reprezentant al statului român.
Sogor a făcut o paralelă amintind că, înainte de 1989, statul comunist a descoperit "cât de important" este ca ofiţerii de securitate să vorbească limba maghiară, iar după '89 statul român democratic - oportunitatea ca poliţiştii să cunoască limba maghiară în aceste judeţe.
În opinia europarlamentarului UDMR, în mod similar, statul român ar trebui să descopere şi cât de important este ca prefecţii şi directorii instituţiilor deconcentrate, ai agenţiilor din judeţele unde sunt comunităţi importante maghiare să cunoască limba maghiară, care este o limbă oficială a Uniunii Europene din 2004.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close