Antena 3 CNN Politică Principele Radu Duda se plânge că presa distorsionează procentele sale electorale

Principele Radu Duda se plânge că presa distorsionează procentele sale electorale

Principele Radu Duda se plânge că presa distorsionează procentele sale electorale
Sursa foto: Principele Radu Duda
11 Mai 2009   •   18:01

Principele Radu Duda a susţinut luni pe blogul său că sprijinul real de care s-ar bucura pentru candidatura sa la prezidenţiale ar fi de 10% din intenţiile românilor de vot. El a prognozat că acest indice va creşte în următoarele luni până la 20 de procente. Candidatul prezidenţial s-a arătat nemulţumit de cifrele mult mai mici vehiculate de presă, pe care le pune pe seama presei răuvoitoare.

"În ultima vreme au apărut în presă cifre care induc în eroare cu privire la intenţiile de vot ale românilor la alegerile prezidenţiale. Am remarcat o îngrijorare la oamenii care mă susţin în mod entuziast pentru noiembrie 2009. Dar, am remarcat cu părere de rău că şi unii analişti politici importanţi se lasă influenţaţi de o manipulare efectuată destul de subtil şi cu oarecari rezultate? scrie Radu Duda.

El pune manipularea sondajelor pe seama intereselor presei româneşti. ?Sondajele, deşi efectuate de profesionişti care de obicei lucrează impecabil, pot fi distorsionate, manevrate, modificate şi prezentate tendenţios, cu ajutorul inteligenţei şi al presei româneşti, care nu are cum să fie neutră în astfel de cazuri. Povestea cu 3% a intenţiilor de a mă vota, preluată greşit de la sondajul CURS, a fost promovată rău-intenţionat de către o bună parte a presei? mai notează candidatul prezidenţial.

Principele Radu se agaţă însă de rezultatele primului sondaj care a luat în seamă numele său, cel efectuat de CCSB şi care-l creditează cu 10% din intenţiile de vot pentru alegerile din noiembrie 2009.

?Nu mă aştept ca rezultatul de 10%, cel real, să fie prea mult făcut public. Exista o mare nelinişte privitoare la candidatura mea, iar puterea politică este foarte aproape de puterea economică şi de cea mediatică? crede Radu Duda, care ănsă prognozează că sprijinul pentru candidatura sa se va dubla în următoarele luni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close