Antena 3 CNN Politică Prinţul Charles, primit de preşedintele Băsescu la Cotroceni (VIDEO)

Prinţul Charles, primit de preşedintele Băsescu la Cotroceni (VIDEO)

Prinţul Charles, primit de preşedintele Băsescu la Cotroceni (VIDEO)
Sursa foto: Prinþul Charles, Traian Basescu
21 Mai 2009   •   17:28

Prinţul Charles al Marii Britanii a fost primit la această oră de către preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Prinţul va purta astăzi o convorbire şi cu premierul Emil Boc.
Aflat la a opta sa vizită privată în România, prinţul Charles va vizita de această dată o serie proiecte destinate păstrării tradiţiilor locale pe care le susţine în satele săseşti din Ardeal..
Guvernul şi Fundaţia Prinţului Charles al Marii Britanii vor lansa în comunităţi din şase judeţe Proiectul "Carpaţi", care va promova agricultura organică, turismul rural şi conservarea patrimoniului cultural al satelor româneşti.
Prinţul Charles va purta şi o serie de discuţii pe tema stabilirii unui Secretariat permanent care să promoveze proiecte de dezvoltare durabilă în special în ceea ce priveşte agricultura organică, turismul rural şi conservarea patrimoniului cultural al satelor.
Pentru demararea Proiectului Carpaţi a fost înfiinţat deja un Secretariat pentru Dezvoltare Durabilă, ce reuneşte specialişti din ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Economiei, Mediului, Afacerilor Interne, Culturii, Turismului şi Afacerilor Externe.
Secretariatul, care funcţionează pe lângă Guvern, va folosi expertiza în domeniu asigurată de Fundaţia Prinţului Charles şi va căuta soluţiile de finanţare pentru o serie de iniţiative care să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei din mediul rural.
Prinţul Charles a solicitat încă de anul trecut autorităţilor române înfiinţarea unei structuri pe lângă Guvernul României care să iniţieze, să susţină şi să coordoneze proiecte de dezvoltare durabilă în Carpaţi.

Antena3.ro


×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close