Antena 3 CNN Politică Propunere de statut: Femeile social-democrate pretind 40% din funcţiile de conducere la viitorul Congres

Propunere de statut: Femeile social-democrate pretind 40% din funcţiile de conducere la viitorul Congres

Propunere de statut: Femeile social-democrate pretind 40% din funcţiile de conducere la viitorul Congres
Sursa foto: Rovana Plumb
29 Ian 2010   •   15:05

Organizaţia de Femei a PSD pretind 40% din funcţiile de conducere ale partidului prin introducerea unei modificări statutare la viitorul Congres. Lidera organizaţiei, Rovana Plumb a declarat că a înaintat deja o astfel de propunere la comisia de statut menită să asigure o reprezentare mai mare a femeilor social-democrate în toate forurile şi structurile de conducere.
"Am propus ca în toate structurile de decizie, cât şi în delegaţiile care vor participa la forurile statutare din PSD, reprezentarea femeilor să fie de 40%", a precizat Rovana Plumb, referindu-se la norma de reprezentare a femeilor în conducerea PSD.
După Consiliul Naţional al PSD, pe data de 5 februarie va avea loc reuniunea Comitetului Executiv al Organizaţiei de Femei pentru a analiza care sunt paşii politici de urmat şi a decide care este candidatul pe care organizaţia să îl susţină la conducerea PSD.
"Organizaţia de Femei a PSD va da votul candidatului care, prin proiectul său, va cuprinde elemente de strategie şi programe care să asigure implementarea reală a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi care va susţine promovarea femeilor în toate structurile de decizie, indiferent că vorbim de structura politică sau de cea adminstrativă, centrală sau locală?, a arătat Rovana Plumb.
Între timp, comisia internă de statut, condusă de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea mai are timp până duminică să centralizeze toate propunerile de îmbunătăţire a acestui document, urmând ca luni să finalizeze un raport ce va fi pus la dispoziţia organizaţiilor judeţene spre analiză şi amendare.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close