Antena 3 CNN Politică Propunerea PDL de trimitere a solicitării în cazul Năstase la comisia juridică, respinsă de plenul Camerei

Propunerea PDL de trimitere a solicitării în cazul Năstase la comisia juridică, respinsă de plenul Camerei

Propunerea PDL de trimitere a solicitării în cazul Năstase la comisia juridică, respinsă de plenul Camerei
Sursa foto: Adrian Nãstase
23 Iun 2009   •   15:17

Demararea urmăririi penale a deputtului Adrian Năstase în dosarul Zambaccian 1 are toate şansele să pice în plenul Camerei de marţi, după ce deputaţii au respins propunerea PDL de trimitere a solicitării procurorului general către comisia juridică.
Aleşii acestui for legislativ au respins cu 90 voturi "pentru", 123 "împotrivă" şi cinci abţineri, propunerea făcută de deputatul PDL Ioan Oltean ca solicitarea procurorului general în cazul Adrian Năstase să fie trimisă Comisiei juridice pentru a întocmi un raport de fond.

"Vă reamintesc că am făcut o propunere la dezbaterea trecută, de a retrimite Comisiei juridice, pentru a se respecta paşii procedurali prevăzuţi de Regulamentul Camerei Deputaţilor, pentru ca decizia să fie una corectă şi constituţională.Vă rog să supuneţi votului plenului această propunere", a spus Oltean, în deschiderea dezbaterilor pe marginea solicitării procurorului general în cazul Adrian Năstase.

Ioan Oltean a acuzat că, în mod premeditat, cererea procurorului general de reluare a votului plenului Camerei în privinţa deputatului PSD Adrian Năstase nu a urmat calea regulamentară de a fi dezbătută de comisia juridică.
Deputatul PDL a propus, în consecinţă, ca scrisoarea procurorului general să fie trimisă la comisia juridică pentru a elabora un raport suplimentar asupra cererii de începere a urmăririi penale a lui Năstase.
Respingerea propunerii l-a făcut pe deputatul PNL Bogdan Olteanu să explice că liberalii au votat împotriva acestei propuneri pentru a nu se mai tergiversa soluţionarea solicitării procurorului general.
Deputaţii au început, marţi, în plen, dezbaterea pe tema solicitării procurorului general privind reluarea unui vot al Camerei pentru începerea urmăririi penale a deputatuluiPSD Adrian Năstase, în cazul Zambaccian 1.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close