Antena 3 CNN Politică Provincialii din aparatul guvernamental au locuinţe de serviciu la chirii extra-reduse: între 20 şi 144 de euro/lună

Provincialii din aparatul guvernamental au locuinţe de serviciu la chirii extra-reduse: între 20 şi 144 de euro/lună

Provincialii din aparatul guvernamental au locuinţe de serviciu la chirii extra-reduse: între 20 şi 144 de euro/lună
20 Iul 2009   •   03:03

Dacă românii obişnuiţi cu greu reuşesc să închirieze o garsonieră în Bucureşti pentru mai puţin de 300 de euro pe lună, statul oferă locuinţe de serviciu pentru demnitarii veniţi din provincie, dar şi pentru ?oamenii de casă? ai acestora, aduşi în Capitală pe post de consilieri personali sau secretari, la preţuri, în medie, de cinci ori mai mici.

?Săptămâna Financiară? a intrat în posesia listei cu persoanele care stau cu chirie la RA-APPS, iar de pe aceasta reiese că provincialii din aparatul guvernamental plătesc chirii care variază între 20 şi 144 de euro. Singurul care face excepţie este vicepremierul Dan Nica. Acesta plăteşte puţin peste 1.000 de lei, însă pentru o VILĂ de protocol.

Conform sursei citate, ?chiar dacă guvernul Tăriceanu a decis anul trecut, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea chiriilor la casele RA-APPS, tot nu s-a reuşit o egalizare cu costurile reale din piaţa liberă. Chiriaşii la stat plătesc pentru un confort sporit atât cât un cetăţean simplu dă pentru a ocupa o garsonieră undeva într-un cartier mărginaş al Capitalei?. Acest lucru poate nu ar deranja atât de mult dacă nu ar avea efecte majore asupra bugetului de stat, într-o perioadă de criză, în care economia ar trebui să fie cuvântul de ordine.

Printre demnitarii de rang înalt care s-au ales cu vile sau apartamente poziţionate în cele mai bune zone ale Capitalei îi regăsim pe Marian Sârbu, Mihai Stănişoară şi Nicolae Nemirschi. Cei trei şefi de ministere au închiriat case de la RA-APPS în schimbul unor sume modice: ministrul muncii plăteşte 548,01 lei pe lună, ministrul mediului - 441,61 lei, iar ministrul apărării dă lunar doar 441,12 lei. De facilităţi similare se bucură şi 37 de secretari de stat, printre ei aflându-se Raed Arafat (457,03 lei/lună) şi Aurel Nechita (141,69 lei/lună) de la Ministerul Sănătăţii

Vezi lista completă a chiriaşilor RA-APPS din aparatul guvernamental pe www.SFin.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close