Antena 3 CNN Politică PSD combină lansarea oficială a candidaţilor pentru PE cu nominalizarea lui Geoană pentru Cotroceni

PSD combină lansarea oficială a candidaţilor pentru PE cu nominalizarea lui Geoană pentru Cotroceni

PSD combină lansarea oficială a candidaţilor pentru PE cu nominalizarea lui Geoană pentru Cotroceni
Sursa foto: Mircea Geoana
14 Mai 2009   •   10:46

Mai mult de 10.000 de delegaţi social-democraţi şi conservatori sunt aşteptaţi să participe, joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Naţional al PSD, pentru lansarea oficială a candidaţilor Alianţei politice PSD+PC la alegerile europarlamentare. În cadrul acţiunii, Consiliul Naţional lărgit îl va nominaliza şi pe liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, drept candidatul formaţiunii politice la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Aprobarea candidaturii lui Geoană va fi făcută însă în cadrul unui congres extraordinar al PSD, care va avea loc până în campania pentru scrutinul prezidenţial.
PSD va participa la alegerile pentru PE cu sloganul ?Alege bine!? şi cu o serie de candidaţi care au deja în spate un mandat de parlamentar european sau experienţă în legislativul român: Adrian Severin, cap de listă, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu, Adriana Ţicău, Daciana Sârbu, Corina Creţu, Victor Boştinaru, Sabin Cutaş, Cătălin Sorin Ivan, Ioan Enciu.

O parte din aceşti candidaţi au fost deja prezentaţi în cadrul unei manifestări a PSD Bucureşti, orchestrată de Marian Vanghelie. Social-democraţii susţin că vor pune în scenă o campanie atipică, dar fără violenţe verbale şi atacuri ?pe sub centură?.
Totuşi, dacă oferta electorală a celorlalte partide pentru PE a fost menajată, pesediştii par a se antrena în această campanie mai mult pentru prezidenţialele din toamnă-iarnă. Atacurile la adresa preşedintelui Trian Băsescu, considerat principalul rival pentru scaunul prezidenţial s-au înmulţit în ultima vreme.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close