Antena 3 CNN Politică Revocările lui Blaga, Anastase şi Iancu, publicate în Monitorul Oficial după OUG privind CC

Revocările lui Blaga, Anastase şi Iancu, publicate în Monitorul Oficial după OUG privind CC

Revocările lui Blaga, Anastase şi Iancu, publicate în Monitorul Oficial după OUG privind CC
Sursa foto: Foto: Agerpres/Intact Images
de M.Z.    |    04 Iul 2012   •   14:54

Hotărârile Parlamentului prin care Vasile Blaga şi Roberta Anastase sunt revocaţi din funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor şi cele prin care sunt numiţi Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial imediat după publicarea OUG privind atribuţiile Curţii Constituţionale.

De asemenea, în Monitorul Oficial (MO)se regăseşte şi hotărârea de asigurare a interimatului în funcţia de Avocat al Poporului de către Valer Dorneanu în locul lui Gheorghe Iancu.

Marţi, în plenul reunit al celor două Camere, s-a decis revocarea preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, şi înlocuirea lor cu senatorul liberal Crin Antonescu şi deputatul social-democrat Valeriu Zgonea.

Parlamentarii au mai votat marţi, în plenul reunit, şi revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului şi numirea interimară în această calitate a lui Valer Dorneanu.

Blaga şi Anastase au anunţat de marţi că vor contesta la CC hotărârile prin care au fost revocaţi din funcţii. Sesizările lor către CC nu aveau însă obiect atât timp cât hotărârile nu fuseseră publicate în Monitorul Oficial.

Miercuri, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care elimină hotărârile Parlamentului dintre actele asupra cărora se poate pronunţa Curtea Constituţională. Această OUG a fost publicată tot miercuri în Monitorul Oficial.

După apariţia OUG în Monitor au fost publicate şi hotărârile de revocare a lui Blaga şi Anastase. Conform noii OUG însă, Curtea Constituţională nu mai are atribuţia de a se pronunţa asupra constituţionalităţii acestora.





×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close