Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase a fost demisă. Aceasta va ataca decizia la Curtea Constituţională

Roberta Anastase a fost demisă. Aceasta va ataca decizia la Curtea Constituţională

Roberta Anastase a fost demisă. Aceasta va ataca decizia la Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2012   •   22:21
UPDATE 23:03 - Roberta Anastase, proaspăt revocată din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, marţi seară, că este de datoria ei să apere instituţia preşedintelui Camerei şi să atace la Curtea Constituţională decizia luată prin vot de deputaţi.

UPDATE 22:25
- Valeriu Zgonea a fost propus ca înlocuitor al Robertei Anastase. Camera urmează să ia votul pentru acesta.

UPDATE 22:19
- Roberta Anastase a fost revocată din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor cu 160 de voturi pentru şi 1 împotrivă.

UPDATE 22:14
- Votul pentru revocarea Robertei Anastase a fost încheiat.

UPDATE 22:01
- Deputaţii votează, la ora transmiterii acestei ştiri, cu buletine, hotărârea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

UPDATE 22:00
- Kelemen Hunor a declarat că parlamentarii UDMR nu vor vota, dar rămân în plenul Camerei.

UPDATE 21:36
- Şedinţa extraordinară a plenului Camerei Deputaţilor în care se discută revocarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte a acestui for legislativ a început, marţi, după ce Comisia Juridică a finalizat raportul privind sesizarea USL împotriva acesteia.
   
Şedinţa este prezidată de deputatul PSD Florin Iordache, asistat de Nicolae Mircovici.Grupurile PSD şi PNL vor cere, marţi, în plenul Senatului, şi revocarea din funcţie a preşedintelui acestei camere, Vasile Blaga.

În plus, USL a cerut Parlamentului revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. Cererea a fost deja depusă la Birourile celor două Camere.


×
Parteneri
Ultimul mesaj al lui Xi Jinping către Putin
x close