Antena 3 Politică Romașcanu, despre numirea de la TVR: "PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității"

Romașcanu, despre numirea de la TVR: "PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității"

de Maria Zărnescu    |    24 Iun 2021   •   13:25
Romașcanu, despre numirea de la TVR: "PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității"
Sursa foto: Hepta

Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că social-democrații vor ataca decizia de joi a Birourilor Permanente de a numi ca directori interimari la radio și televiziune pe cei doi candidați respinși de CCR.

"Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR", a scris Romșascanu pe Facebook.
Totodată, Romașcanu a explicat și de ce cele două numiri au fost ilegale.

"CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt neconstituționale. Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală.

Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința forțând aplicarea art. 46 alin. 8 din legea 41/1994, BPR au numit azi că interimari pe aceiași doi a căror numire a fost declarată neconstituțională", a scris senatorul PSD.

Romașcanu, precizări cu privire la procedura legală

Lucian Romașcanu a vorbit și despre modul în care cele două numiri s-ar fi putut realiza în mod legal.

"BPR să voteze program de audiere a unor noi propuneri în comisii: comisiile sa se întrunească in ședință comună și să emită raport; plenul reunit sa se întrunească pentru vot și să se constate lipsa de cvorum; BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994.
Prin această ilegalitate puterea a reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului.

De asemenea lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare și cu studii neconfirmate. PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității", a concluzionat senatorul PSD. 

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu PSD numire TVR

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close