Antena 3 CNN Politică Romașcanu, despre numirea de la TVR: "PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității"

Romașcanu, despre numirea de la TVR: "PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității"

Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că social-democrații vor ataca decizia de joi a Birourilor Permanente de a numi ca directori interimari la radio și televiziune pe cei doi candidați respinși de CCR.

Romașcanu, despre numirea de la TVR: "PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    24 Iun 2021   •   13:25

"Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR", a scris Romșascanu pe Facebook.
Totodată, Romașcanu a explicat și de ce cele două numiri au fost ilegale.

"CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt neconstituționale. Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală.

Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința forțând aplicarea art. 46 alin. 8 din legea 41/1994, BPR au numit azi că interimari pe aceiași doi a căror numire a fost declarată neconstituțională", a scris senatorul PSD.

Romașcanu, precizări cu privire la procedura legală

Lucian Romașcanu a vorbit și despre modul în care cele două numiri s-ar fi putut realiza în mod legal.

"BPR să voteze program de audiere a unor noi propuneri în comisii: comisiile sa se întrunească in ședință comună și să emită raport; plenul reunit sa se întrunească pentru vot și să se constate lipsa de cvorum; BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994.
Prin această ilegalitate puterea a reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului.

De asemenea lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare și cu studii neconfirmate. PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității", a concluzionat senatorul PSD. 

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu PSD numire TVR
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close