Antena 3 CNN Politică Scandal în coaliție pe tema majorării alocațiilor. Cîțu spune că nu sunt bani, USR PLUS îl contrazice

Scandal în coaliție pe tema majorării alocațiilor. Cîțu spune că nu sunt bani, USR PLUS îl contrazice

În coaliția de guvernare, ultimul război se poartă pe alocații. Liberalii spun că nu sunt bani pentru o astfel de mărire, iar USR insistă pentru cei 20% în plus pentru copii.

Scandal în coaliție pe tema majorării alocațiilor. Cîțu spune că nu sunt bani, USR PLUS îl contrazice
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Iun 2021   •   17:08

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că majorarea alocațiilor nu este posibilă, deoarece aceasta nu este prevăzută în buget. Același lucru îl susține și președintele PNL, Ludovic Orban.

În culise, liberalii discută cu cei din USR PLUS, pentru că ei și-ar dori să fie aplicată această majorare.

Alocațiile ar trebui să crească cu 20% de la 1 iulie, potrivit legislației.

USR PLUS susține că ar putea fi făcută o majorare, măcar cu 10%, dacă nu sunt bani pentru cea de 20%.

Proiectul de lege se află în Parlament, iar dacă el nu va fi discutat, atunci această măsură ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie.

Proiectul este amânat la Comisia de Muncă, care este condusă de un reprezentant USR PLUS, așadar singura soluție este ca Florin Cîțu să emită o ordonanță de urgență, dacă vrea să amâne majorarea alocațiilor.

„Colegii mei din coaliție au fost acolo când am aprobat cu toții bugetul pentru anul acesta. Am discutat despre o singură creștere, anul acesta, a alocațiilor. Care va fi dinamica în perioada următoare, pot să fac amendamente în Parlament.

Dacă nu le fac la timp, bineînțeles că va trebui să facem, printr-o ordonanță de urgență, modificarea, ca să ne asigurăm că nu vom avea o altă modificare în anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget și atunci am avea o problemă bugetară”, a declarat Florin Cîțu, joi, la finalul ședinței de Guvern.

 

 

×
Subiecte în articol: alocaţii USR PLUS Florin Cîțu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close