Antena 3 CNN Politică SCENARIU. De ce refuză Traian Băsescu să stea în casa din Mihăileanu

SCENARIU. De ce refuză Traian Băsescu să stea în casa din Mihăileanu

SCENARIU. De ce refuză Traian Băsescu să stea în casa din Mihăileanu
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Oct 2014   •   21:30
Emisiunea "Subiectiv" realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3, a dezbătut mai multe teme, luni seară, printre care şi dorinţa preşedintelui de a sta în case RAAPPS. De altfel, cotidianul Jurnalul Naţional are şi o teorie pentru care preşedintele fuge de casa din Mihăileanu: Dosarul prin care şi-a atribuit singur locuinţa ar putea fi redeschis. 
 
Renate Weber, europarlamentar PNL, a explicat că preşedintele a vut o explicaţie "jenantă" şi că nu se poate vorbi despre stricteţea la care a făcut referire preşedintele: "Absolut jenantă explicaţia dată de domnul preşedinte. Un fost şef de stat nu mai are aceeaşi protecţie, sigur, are dreptul la o maşină, la un secretariat, dar nu stă nimeni să întrebe cine intră în bloc şi când pleacă."
 
Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a explicat, de altfel, că legea a fost iniţial gândită cu un alt scop şi că, până în anul 1998, nu a exista un astfel de act. 
 
"Până în 1997 sau 1998, această lege nu exista. Şi foştii şefi de stat nu aveau dreptul decât la o pază pe perioadă limitată, spunând că ar putea să fie atât de vulnerabili încât să fie nevoie. Această lege s-a dat pentru a da posibilitatea Regelui Mihai să se aşeze în România."
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close