Antena 3 CNN Politică Şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată de Anastase pe motiv că nu este asistată de Zgonea

Şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată de Anastase pe motiv că nu este asistată de Zgonea

Şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată de Anastase pe motiv că nu este asistată de Zgonea
Sursa foto: Roberta Anastase
18 Mai 2009   •   18:18

Şedinţa de lucru a Camerei Deputaţilor a fost suspendată astăzi fără a se discuta nici măcar u poriect de lege. Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a anunţat, după o oră de aşteptare, că şedinţa de plen nu poate începe din cauza absenţei unuia dintre secretarii forului, Valeriu Zgonea. Social-democratul a replicat că nu era rândul său să o asiste pe Anastase la lucrările de şedinţă, ci al lui Sever Voinescu care însă a preferat să ţină locul unui coleg de partid.
"Suntem în situaţia în care domnul Zgonea nu-şi onorează funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor" a declarat public preşedintele Camerei, după o oră de aşteptare a secretarului Valeriu Zgonea, menţionând că şedinţa este amânată până marţi dimineaţă.
Potrivit Regulementului Camerei, şedinţa de plen a Camerei se poate desfăşura doar dacă la prezidiu se află preşedintele de şedinţă împreună cu doi secretari ai Camerei.
La prezidiu s-au aflat însă doar preşedintele Camerei Roberta Anastase şi secretarul Sever Voinescu (PDL), fiind necesar ca încă un secretar să fie prezent pentru ca deputaţii să-şi poată ţine şedinţa.
Vizat de afirmaţiile preşedintelui forului legislativ, Zgonea a invocat algoritmul politic stabilit pentru secretarii Camerei, potrivit căruia nu era rândul său să o asiste pe Anastase, el fiind "de serviciu" săptămânile trecute.
Zgonea a explicat că i-a ţinut locul, săptămâna trecută, la prezidiul Camerei, lui Sever Voinescu şi, ca tarea ar fi trebuit ca democrat-liberalul să facă de serviciu în locul lui. "Dar Sever Voinescu, în loc să-şi plătească datoria faţă de mine, i-a spus lui Dumitru Pardău (secretar al Camerei - n.r.) că-i ţine locul. Ne facem toţi cei patru secretari de băcănie", a spus Zgonea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close