Antena 3 Politică Şedinţă în coaliţie. Se hotărăşte data la care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe coduri

Şedinţă în coaliţie. Se hotărăşte data la care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe coduri

01 Iun 2009   •   09:12
Şedinţă în coaliţie. Se hotărăşte data la care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe coduri coalitie

Liderii PSD şi PDL se întrunesc în şedinţa săptămânală a coaliţiei. Ar putea fi o şedinţă tensionată, în condiţiile în care Partidul Social Democrat va cere socoteală partenerilor de guvernare, pentru modul în care au fost contractate împrumuturile externe şi destinaţia acestor fonduri.

Mai mult, în şedinţa de luni a coaliţiei se va discuta despre data la care vor fi asumate codurile civil şi penal de către Guvern. Premierul Boc ar putea anunţa că va trimite o scrisoare în acest sens parlamentului, prin care să ceară stabilirea şedinţei de asumare. Surse din coaliţie, citate de Mediafax, susţin că liderii celor două formaţiuni politice agrează data de 9 iunie pentru acest demers.

Membrii coaliţiei ?Opriţi Codurile? au făcut un apel la Parlament să se opună adoptării codurilor prin asumarea răspunderii guvernamentale, considerată un ?mod autoritar de reglementare a relaţiilor sociale fundamentale în societate care sunt cuprinse în cele două proiecte?.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close