Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Problema rromilor nu este una românească, ci a Europei

Sinteza Zilei: Problema rromilor nu este una românească, ci a Europei

Sinteza Zilei: Problema rromilor nu este una românească, ci a Europei
29 Mai 2008   •   23:38

?Problema rromilor nu este una româneasca ci a Europei?, a declarat Petre Roman, invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de joi seară. Aceleaşi cuvinte au fost rostite de către fostul prim-ministru al României şi în cadrul unei emisiuni de televiziune din Italia, la care a fost invitat în urmă cu câteva zile, pentru a discuta despre problema imigranţilor români.

?Dânşii mi-au propus să fac această emisiune şi am considerat că e de datoria mea să înfrunt această situaţie?, a continuat Petre Roman.

?Am început prin a spune două lucruri: în Italia sunt în acest moment, un număr de 25.000 de firme cu proprietar român, dintre care 18.000 sunt de construcţii. Apoi, în şcolile din Italia învaţă 70.000 de copii români, ceea ce este o mare bogăţie pentru România, dar şi pentru Italia?, a spus Petre Roman, vorbind despre ce a declarat la emisiunea din Italia.

?În al doilea rând, am vrut să amintesc că retorica din presa italiană a făcut foarte mult rău şi nu a fost justificată în vreun fel, şi au fost şi ei de acord cu ce am spus?, a precizat Petre Roman.

Ca soluţii, fostul prim-ministru a propus italienilor, că nu este nevoie doar de o cooperare bilaterală ci şi de ?o cooperare în materie de infracţiuni a forţelor de ordine, ca şi de o cooperare juridică şi politică.

?Comunitatea de rromi ar trebui sprijinită sub condiţia obligatorie ca şi copiii lor să meargă la şcoală, nu vom rezolva această problemă decât în acest fel. Şi au fost de acord cu mine?, a mai spus Petre Roman.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close