Antena 3 CNN Politică Stolojan încurajează Cotroceniul: "Candidatul nostru este actualul preşedinte Traian Băsescu"

Stolojan încurajează Cotroceniul: "Candidatul nostru este actualul preşedinte Traian Băsescu"

Stolojan încurajează Cotroceniul: "Candidatul nostru este actualul preşedinte Traian Băsescu"
Sursa foto: Teodor Stolojan
22 Mai 2009   •   15:02

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Stolojan a anunţat vineri că Traian Basescu va fi candidatul PDL la alegerile prezidenţiale din toamnă. Preşedintele declara însă duminica trecută că nu s-a hotărât încă dacă va candida, decizia fiind condiţionată de evoluţia şi efectele crizei financiare asupra economiei României.

Prezent la Târgovişte pentru lansarea colegilor de partid care vor candida împreună cu el la Parlamentul European, Stolojan a confimat afirmaţiile lansate anterior de Vasile Blaga cu privire la posibilitatea candidaturii lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte de stat.

"Ne aşteaptă în acest an încă două confruntări mari. Alegerile europarlamentare, iar la sfârşitul toamnei alegerile pentru preşedinţia României. Candidatul nostru este actualul preşedinte Traian Băsescu. Însă pentru moment trebuie să ne concentram pe primul hop pe care trebuie să îl trecem", a declarat prim-vicepreşedintele PD-L.

Theodor Stolojan a susţinut că atât el cât şi restul candidaţilor la europarlamentare vor milita la Bruxelles pentru înlăturarea interdictţiilor de muncă din mai multe ţări europene, pentru a susţine efortul anticriză depus de colegii săi acasă în Guvern.

"Aud în mod frecvent că jurnaliştii şi anumite persoane atacă deciziile luate de actualul Guvern. Guvernul a făcut ceea ce a trebuit şi acum nu am fi supravegheaţi de CE pentru deficit excesiv dacă nu făcea greşeli Guvernul Tăriceanu? a mai spus Stolojan.
În opinia primvicepreşedintelui PDL, Emil Boc a fost cel care salvat populaţia de la deprecierea sălbaticaă a leului care ?ar fi împins iîn stare cruntă de sărăcie familii întregi care au credite".

"Trebuie să folosim mai bine fondurile europene. Acei liberali ca Patriciu, Orban, Tăriceanu şi alţii ca el şi-au bătut joc de români reuşind să obţină doar 175 de milioane de euro în 2 ani de zile. Acest guvern şi miniştrii lui Emil Boc au reuşit în patru luni să obţină 750 de milioane de euro. Candidaţii PD-L la europarlamentare sunt persoane de încredere competente, serioase şi integre", a mai susţinut Stolojan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close