Antena 3 CNN Politică Stolojan: Liderii coaliţiei, convocaţi la Cotroceni pe tema ordonanţei privind deconcentratele

Stolojan: Liderii coaliţiei, convocaţi la Cotroceni pe tema ordonanţei privind deconcentratele

Stolojan: Liderii coaliţiei, convocaţi la Cotroceni pe tema ordonanţei privind deconcentratele
Sursa foto: Teodor Stolojan
27 Apr 2009   •   14:36

Preşedintele Băsescu va avea discuţii cu cei doi lideri ai partidelor aflate la guvernare pe tema ordonanţei privind deconcentratele a declarat luni prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan. Liderul democrat-liberal a precizat că respectivul act normativ ar putea suferi modificări printr-o serie de amendamente în cadrul dezbaterii din Parlament.
"Preşedintele va avea discuţii cu premierul, cu preşedinţii celor două partide aflate la guvernare, le va transmite sugestiile dânsului şi toate vor fi reluate în discuţie în momentul discutării Ordonanţei în Parlament" a afirmat Stolojan, după şedinţa conducerii PDL.

Stolojan a evitat să dezvăluie cu ce sugestii de îmbunătăţire ar veni la această ordonanţă, precizând că măsura a fost discutată în coaliţie şi a fost adoptată, astfel că nu are nişte sugestii în mod particular.

"Nu avem elemente în plus vizavi de acecastă Ordonanţă. Cine va avea ceva de spus, are posibiliatea să folosească procedura parlamentară", a mai spus Stolojan.

În opinia prim-vicepreşedintelui PDL, ordonanţa privind deconcentratele accelerează rezolvarea problemelor pe care PDL şi PSD le au la nivel teritorial. Astfel, în cel mult 30 de zile "lucrurile ar trebui rezolvate" pentru că "atât e dat preavizul pentru cei care părăsesc funcţiile respective" şi "nu poţi lăsa fără a avea o conducere în serviciile deconcentrate din teritoriu", a prognozat Stolojan.

"Acum suntem într-o situaţie nouă, care a accelerat mult rezolvarea acestor probleme, chiar la nivel teritorial lucrurile merg mai bine, pentru că Ordonanţa privind deconcentratele i-a pus pe toţi în situaţia de acţiune" a spus democrat-liberalul, referindu-se la situaţiile conflictuele din teritoriu dintre reprezentanţii celor două partide de guvernământ.

"Prin urmare, ceea ce nu vor reuşi să facă la nivel teritorial, unde practic există un termen de 30 de zile în care lucrurile trebuie rezolvate, se va rezolva la nivelul coaliţiei Parteneriatului pentru România?, a continuat Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că majoritatea organizaţiilor judeţene şi-au rezolvat aceste probleme. "Sunt câteva judeţe unde dânşii nu se înţeleg dintr-un motiv sau altul. E spre binele lor să se înţeleagă la nivel teritorial, dacă nu, se vor înţelege prin deciziile de la nivelul coaliţiei. Lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât par, iar această ordonanţă pur şi simplu a stabilit deja jaloane şi aceelerează rezolvarea tuturor acestor probleme", a menţionat Stolojan.

Şeful statului a susţinut, sâmbătă, la Cluj, că reprezentanţii partidelor aflate la guvernare ar trebui "să mai reflecteze" la proaspăta Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului referitoare la conducerile instituţiilor deconcentrate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close