Antena 3 CNN Politică Stolojan: PDL nu va rupe înţelegerea după alegeri, PSD ar putea să ceară ieşirea de la guvernare

Stolojan: PDL nu va rupe înţelegerea după alegeri, PSD ar putea să ceară ieşirea de la guvernare

Stolojan: PDL nu va rupe înţelegerea după alegeri, PSD ar putea să ceară ieşirea de la guvernare
Sursa foto: Teodor Stolojan
21 Mai 2009   •   14:20

Actuala coaliţie funcţionează admirabil, chiar şi pe fondul împunsăturilor normale dintre PSD şi PDL într-o campanie electorală , a susţinut joi, prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan. Candidatul democrat-liberal la europarlamentare a respins ideea unei eventuale ruperi a înţelegerii cu PSD în cazul în care partidul său ar obţine un scor bun la alegerile din iunie.În schimb, Stolojan nu exclude posibilitatea ca social-democraţii să facă acest pas.
"Coaliţia funcţionează admirabil, ambele partide doresc să fie la guvernare. Deocamdată nu avem niciun motiv să ne îndoim că actuala coaliţie nu ar funcţiona. Se mai împung, e campanie electorală. E o situaţie inedită pentru România în care două partide se află la guvernare, dar sunt în competiţie nu doar pentru Parlamentul European, ci şi pentru Preşedinţia României. Este inevitabil să avem împunsături, un singur lucru este de neclintit, şi anume deciziile Guvernului", a afirmat Stolojan.
Stolojan a afirmat că dacă respectă conţinutul parteneriatului încheiat între cele două formaţiuni politice social-democraţii nu au motive să îşi facă griji că ar fi îndepărtaţi de la guvernare. El a exclus posibilitatea ruperii înţelegerii de către PDL, dar a afirmat că ar fi posibil ca în cazul în care va avea un rezultat bun la alegerile din 7 iunie, PSD să îşi regândească strategia electorală şi să ceară ieşirea de la guvernare.
?Dacă respectă ce scrie în parteneriat, nimeni nu are nimic cu dânşii" a arătat Stolojan.
Liderul democrat-liberal a minimalizat însă unele declaraţii critice ale social-democratului Mircea Geoană, susţinând că pot fi înţelese în contextul în care liderul social-democrat candidează la Preşedinţie.
"Domnul Geoană, ca şi competitor al domnului preşedinte Traian Băsescu, face declaraţii care nu totdeauna ne plac, dar îl putem înţelege. Şi îi reamintim domnului Geoană că în calitatea de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Senatului are datoria să sprijine PSD şi să facă tot ceea ce trebuie să ieşim din criză. Nu cred că-l va bate vreodată domnul Geoană pe domnul Băsescu într-o competiţie electorală", a mai spus Stolojan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close