Antena 3 CNN Politică Strategia energetică şi aplicarea programului "Prima casă", pe agenda coaliţiei

Strategia energetică şi aplicarea programului "Prima casă", pe agenda coaliţiei

Strategia energetică şi aplicarea programului "Prima casă", pe agenda coaliţiei
Sursa foto: Boc Geoana
25 Mai 2009   •   10:52

Strategia energetică a ţării şi normele de aplicare ale programului "Prima Casă" sunt subiectele dezbătute astăzi în cadrul coaliţiei. De asemenea, cei doi parteneri de guvernare mai au de soluţionat şi câteva probleme de bucătărie internă: social-democraţii sunt nemulţumiţi de faptul că unii din secretarii de stat numiţi de ei în ministerele controlate de miniştrii PDL nu au primit atribuţii precise. Miniştrii PDL mai sunt învinuiţi că se ţin de ?şmecherii? în organizarea concursurilor la şefiile deconcentrate aflate în subordine defavorizând oamenii PSD-ului.
Premierul Emil Boc a declarat luni la începutul şedinţei coaliţiei PDL-PSD că unul dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul reuniunii va fi cele al strategiei energetice, care va fi discutat ulterior în Guvern şi în CSAT.
"Avem încă de două săptămâni anunţată discutarea strategiei energetice a României care va fi după aceea discutată şi la nivelul Guvernului şi în CSAT", a spus Boc.Coaliţia PDL - PSD a stabilit pe 11 mai ca în data de 25 mai să aibă o întâlnire dedicată strategiei energetice a României.
PSD şi PD-L vor mai purta discuţii astăzi şi pe metodologia de aplicare a programului "Prima Casă". Liderii celor două partide discută posibilitatea de a mări fondul de garantare de către stat pentru prima locuinţă, acest plafon fiind fixat în prezent la 60.000 de euro din valoarea împrumutului. Guvernul ar putea decide în urma discuţiei de astăzi să ridice acest plafon.
În şedinţa de astăzi se va mai discuta de Codul Civil şi de Codul Penal, mai ales că la 1 iunie Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în Parlament pentru proiectele de lege.
Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close