Antena 3 CNN Politică Tăriceanu ?urechează? conducerea: PNL a pierdut 4 procente, ?nu trebuie să ne coborâm din nou în mocirla politicii?

Tăriceanu ?urechează? conducerea: PNL a pierdut 4 procente, ?nu trebuie să ne coborâm din nou în mocirla politicii?

Tăriceanu ?urechează? conducerea: PNL a pierdut 4 procente, ?nu trebuie să ne coborâm din nou în mocirla politicii?
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
09 Iun 2009   •   12:22

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a postat, luni seară, pe blogul personal, o scrisoare deschisă către liberali, în care trag aternţia că PNL a pierdut patru procente faţă de alegerile din noiembrie 2008. Ex-liderul PNL cere actualei conduceri să se ferească de căderea în capcana partidului antiprezidenţial şi să regăsească adevăratle valori liberale.
"Cine crede că PNL poate deveni un partid de tip catch-all, care să atragă Ťmajorităţi tăcuteť şi din stânga şi din dreapta se înşeală. PNL este şi va fi un partid de centru-dreapta şi nu trebuie să încerce să devină ceea ce nu este. Să avem deci puterea să ne susţinem valorile şi principiile în care credem. PNL ? ca orice partid liberal autentic ? excelează pe tema economice. Aici este punctul nostru forte. Trebuie să îl folosim", spune fostul premier, care-şi exprimă convingerea că noua conducere va anliza "unde s-a greşit în campanie".
El recomandă PNL să reacţioneze la fiecare măsură de stânga a actualei puteri, să prezinte iniţiative comune cu oamenii de afaceri, dar şi să prezinte un program economic pentru viitorul României.
"Nu vom câştiga nimic, dacă ne coborâm din nou în mocirla politicii. Să îi lăsăm pe Geoană şi Băsescu să îşi înjure reciproc rudele, sau să schimbe ironii de prost-gust. PNL trebuie să opună acestui mod de a face politică", se arată în postarea fostului premier.
Tăriceanu susţine că nu doreşte să critice actuala conducere a partidului pentru pierderea a patru procente faţă de alegerile din toamna anului trecut
"Nu scriu acest post pentru a critica actuala conducere a partidului. Nici pentru a face o analiză a campaniei PNL. Sunt sigur că actuala conducere a PNL va analiza aceste cifre şi va trage cele mai bune concluzii. Va analiza ce s-a făcut bine în campanie. Şi unde s-a greşit", mai notează Tăriceanu, susţinând că rolul său este acela de a vorbi despre viitor, ?despre ceea ce poate şi trebuie să facă PNL pentru a conduce din nou România".
Tăriceanu a răsucit puţin cuţitul în rană punctând faptul că cel mai dureros lucru la aceste alegeri a fost "faptul că sute de mii de români, care au votat PNL în noiembrie, au stat acum acasă".
"Scrisoarea deschisă de astăzi este o chemare la luptă. Mesajul meu este adresat în primul rând zecilor de mii de membri activi de partid ai PNL, sutelor de mii de liberali şi milioanelor de români care se declară de centru-dreapta. Vom reuşi doar împreună, toţi luptând pentru aceleaşi principii în care credem", mai scrie Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close